Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Σάρωσε την Ελλάδα για πιτσιρικάδες

Ολυμπιακός: Σάρωσε την Ελλάδα για πιτσιρικάδες
Ολυμπιακός: Μεγάλη επένδυση των Πειραιωτών στις μικρές ηλικίες, αφού έκανε 17 μεταγραφές σε ένα καλοκαίρι.

Ολυμπιακός: Πολύ μεγάλο βάρος στην Ακαδημία του Ολυμπιακού έπεσε το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου να διορθωθούν μερικά από τα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί στα τμήματα υποδομής. Οι Πειραιώτες ενεργοποιήθηκαν ξανά στα τμήματα υποδομής. Αρκετές από τις ομάδες τους συμμετέχουν σε διεθνή τουρνουά με τους πιτσιρικάδες να αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσκληση που δέχτηκε η Κ15 του Ολυμπιακού προκειμένου να λάβει μέρος σε τουρνουά που διοργανώνει επίσημα η Πρέμιερ Λιγκ.

Όπως αναφέρει το fosonline.gr, το θέμα της Κ15 των «ερυθρόλευκων» δεν είναι απλή ιστορία, αφού πλέον αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα της Ακαδημίας. Η διοίκηση του Ολυμπιακού επενδύει στα τμήματα υποδομής και φέτος αποφάσισε να ρίξει όλο το βάρος στην Κ15. Οι «ερυθρόλευκοι» το έφτιαξαν από την αρχή το συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο πέρσι ως Κ14 δεν πήγε καθόλου καλά. Το σκεπτικό των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι συγκεκριμένο, καθώς σε ένα βάθος τετραετίας πενταετίας αυτά τα παιδιά θα είναι όλο το μέλλον του συλλόγου.

Για παράδειγμα θα μπορούσαν στο μεγάλο λιμάνι να ενισχύσουν την ομάδα Νέων, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει μεγάλο νόημα, αφού στη συνέχεια αυτά τα παιδιά είτε θα πρέπει να τα κάνουν επαγγελματίες, είτε να τα αφήσουν ελεύθερα. Το τμήμα Κ15, όμως, έχει μία προοπτική πενταετίας και αυτά τα παιδιά θα αποτελέσουν την ομάδα Νέων. Στον Ολυμπιακό θεωρούν πως ενισχύοντας το συγκεκριμένο τμήμα θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μία σημαντική βάση παιδιών, από την οποία μπορεί να βρεθούν ταλέντα που θα ενισχύσουν μέχρι και την πρώτη ομάδα.

Ο νέος Φορτούνης και οι σφήνες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Το ρεπορτάζ για την Κ15 του Ολυμπιακού έχει ενδιαφέρον, διότι η ενίσχυση του συγκεκριμένου τμήματος δεν ήταν απλή. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν μεταγραφικές μάχες το καλοκαίρι τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με την ΑΕΚ, όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις κινήθηκαν πολύ γρήγορα και κατάφεραν να βγουν νικητές. Για να καταλάβετε το μέγεθος της ενίσχυσης αρκεί να σας αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός πήρε 17 παιδιά για το συγκεκριμένο τμήμα. Όλο αυτό έχει γίνει με το βλέμμα στο μέλλον και με την προοπτική πως οι μικροί θα… μεγαλώσουν στον Ρέντη και θα επανδρώσουν την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού.

Πάμε, όμως, να δούμε και ορισμένες από τις περιπτώσεις πιτσιρικάδων που πήγαν στον Ρέντη στο πλαίσιο αυτού του σαρώματος που έκανε η ομάδα του Πειραιά. Στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στην τοπική ομάδα, Δήμητρα ο Ολυμπιακός βρήκε τον νέο Φορτούνη. Έτσι τον ανέφερε το τμήμα σκάουτινγκ στους Πειραιώτες και αμέσως οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στην απόκτηση του Οργκίτο Ρούτσι. Ο μικρός είχε παίξει στην Εθνική Παίδων αι είναι μεσοεπιθετικός. Λέγεται πως είναι το σπουδαιότερο ταλέντο που πήρε ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι και στα Τρίκαλα θεωρούν πως είναι ο νέος Φορτούνης.

Από την ΑΟ Ανατολή Ιωαννίνων ο Ολυμπιακός απέκτησε το Βλέτσα που είναι δεκάρι και τον Μίνη που παίζει ως δεξί μπακ.

Οι συγκεκριμένες μεταγραφές δεν είναι απλές, διότι στο κόλπο είχε μπει γερά ΑΕΚ και μάλιστα η συγκεκριμένη ομάδα φημολογείται πως ανήκει στο δίκτυο των «κιτρινόμαυρων». Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός κατάφερε και πήρε τα δύο παιδιά. Από τη Θεσσαλονίκη αποκτήθηκε ο πιτσιρικάς Μαυρόπουλος, ο οποίος παίζει και ως «εξάρι» και ως «οχτάρι».

Δύο σημαντικά ταλέντα πήρε η ομάδα του Πειραιά για τα άκρα της επίθεσης. Πρόκειται για τον Γατόπουλο, από τον ΑΟ Καστοριάς και τον Γιαννακόπουλο από τον ΠΑΣ Νάξου. Σημαντική είναι και η ενίσχυση που έγινε στα στόπερ με τον Ολυμπιακό να αποκτά τον Κωστούλα, γιο του Θανάση. Αυτή η μεταγραφή είχε αρκετές δυσκολίες, αφού στο… κόλπο είχε μπει ο ΠΑΟΚ και επιχείρησε να πάρει τον παίκτη.

Προσθέστε και τους Φύλο από τον Αήττητο Σπάτων και Μαθιούδη από την Αγία Ελεούσα. Επίσης αποκτήθηκαν οι Γκλέτσος (στόπερ), Χουρδάκης (αριστερός μπακ), Μίνος (δεξί μπακ) και Σταράκης (εξάρι και οχτάρι). Για τον τελευταίο επίσης λέγεται ότι είναι σπουδαίο ταλέντο και πιστεύουν πως έχει τρομερά περιθώρια εξέλιξης. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε αναζήτηση ενός τερματοφύλακα κι ενός εξτρέμ για κλείσουν οριστικά το ρόστερ τους. Συνοψίζοντας επαναλαμβάνουμε πως στον Πειραιά δεν έχει πέσει τυχαία όλο το βάρος σε αυτά τα παιδιά, αφού θεωρούν πως είναι όλο το μέλλον των τμημάτων υποδομής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments