Αθλητισμός

Σάσα Τζόρτζεβιτς: Τέλος από τη Σερβία – Ανοίγει ο δρόμος για τον Κοκόσκοφ

Σάσα Τζόρτζεβιτς: Τέλος από τη Σερβία – Ανοίγει ο δρόμος για τον Κοκόσκοφ
Σάσα Τζόρτζεβιτς: Επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον κόουτς το φινάλε της συνεργασίας του με την σερβική Ομοσπονδία.

Σάσα Τζόρτζεβιτς: Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας ήταν η τελευταία διοργάνωση στην οποία η Σερβία συμμετείχε με τον 52χρονο κόουτς στον πάγκο της. Μετά το τέλος του νικηφόρου ματς κατάταξης με την Τσεχία (οι Πλάβι τερμάτισαν στην 5η θέση), ο άλλοτε κόουτς του Παναθηναϊκού και νυν της Βίρτους επιβεβαίωσε όλα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες από τη Σερβία. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του ματς, ο Τζόρτζεβιτς οριστικοποίησε το φινάλε της συνεργασίας του με την ομοσπονδία της χώρας, με απολογισμό τρία μετάλλια.

Αφού ευχαρίστησε τους ανώτερούς του (Ντανίλοβιτς και Μποντίρογκα), ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αποκάλυψε ότι η απόφαση για τους… τίτλους τέλους είχε παρθεί πριν από την έναρξη του τουρνουά και θα ανακοινωνόταν ακόμη κι αν η Σερβία επιβεβαίωνε τα προγνωστικά που την ήθελαν στην πρώτη τριάδα, ακόμη και… πρώτη.

Οι δηλώσεις του Σάσα Τζόρτζεβιτς

«Έμαθα ότι γράφτηκε η αποχώρησή μου. Είναι αλήθεια αυτό που γράφτηκε στον Τύπο. Αποχωρώ και τώρα μπορώ να το πω. Το έχω πει ήδη στους παίκτες και τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση για την παραμονή μου, ούτε πριν, ούτε και τώρα. Δεν ήθελα να μιλήσω. Ξέρω πότε πρέπει ο προπονητής να κάνει το πρώτο βήμα και ένιωσα την υποχρέωση να το κάνω. Δυστυχώς, αποχωρώ την στιγμή που η ομάδα δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πήρα την απόφαση να αποχωρήσω πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θέλω να αφιερώσω το καλοκαίρι στην οικογένειά μου, γιατί της χρωστάω πολλά. Δεν ήταν εύκολη η διαδικασία με προκριματικά, συμμετοχή σε διοργανώσεις, τραυματισμούς, τουρνουά… Είμαι ευγνώμων στους επικεφαλής της ομοσπονδίας που με προσέλαβαν οι Ντανίλοβιτς και Τζίλας, αλλά ο γενικός διευθυντής, Μποντιρόγκα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες».

Η επόμενη ημέρα

Οι Σέρβοι απέτυχαν παταγωδώς στο τουρνούα, στο οποίο μπήκαν με υψηλές βλέψεις, καταλήγοντας στην πέμπτη θέση, αφού στα προημιτελικά είδαν την πλάτη της φοβερής ομάδας της Αργεντινής, η οποία έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα ονόματα για τη διαδοχή του “Σάλε”, με κύριο εκείνο του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, ο οποίος πέρσι ήταν head coach στους Σανς και φέτος εκτελεί χρέη βοηθού στους Σακραμέντο Κινγκς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments