Πολιτισμός

Ο Πρετεντέρης Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής; Τι αναφέρει το ΥΠΠΟΑ

Ο Πρετεντέρης Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής; Τι αναφέρει το ΥΠΠΟΑ
Τη δική του απάντηση για τις φήμες που εμφάνιζαν τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη ως φαβορί για τη θέση του Προέδρου του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής δίνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση: «Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στη συγκρότηση διοικητικών συμβουλίων εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ, επισημαίνεται ότι τα Δ.Σ. ανακοινώνονται από το υπουργείο. Κάθε άλλη πληροφόρηση στερείται εγκυρότητας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Το 1981, ιδρύθηκε ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με Πρόεδρο τον Χρήστο Δ. Λαμπράκη, που ανέλαβε την ευθύνη ολοκλήρωσης των εργασιών και στην συνέχεια τη λειτουργία του Μεγάρου. Το 1991 εγκαινιάστηκε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή. Τα τελευταία χρόνια το Μέγαρο έχει σοβαρά και δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1954 και είναι Έλληνας δημοσιογράφος. Γιος του συγγραφέα Κώστα Πρετεντέρη. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, Διπλωματούχος ειδικευμένων σπουδών στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο του πανεπιστημίου Γκρενόμπλ της Γαλλίας.

Επίσης είναι διπλωματούχος ανώτατων σπουδών Πολιτικών Επιστημών με ειδικότητα στη Διεθνή Ιστορία και Πολιτική στο πανεπιστήμιο της Γενεύης. Εργάζεται στις εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα της Κυριακής, αλλά και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Από το 2000 μέχρι το 2018, εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel, όπου παρουσίαζε την πολιτική-ενημερωτική εκπομπή Ανατροπή, ενώ παράλληλα ήταν πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments