Αθλητισμός

Μεταγραφές 2019: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ οι μόνοι που έβαλα το χέρι στην τσέπη

Μεταγραφές 2019: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ οι μόνοι που έβαλα το χέρι στην τσέπη
Μεταγραφές 2019: ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δαπάνησαν σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ για παίκτες ενώ Άρης, Ατρόμητος, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός λίγο περισσότερα από δύο εκατομμύρια.

Μεταγραφές 2019: Τα ρόστερ των ελληνικών ομάδων ολοκληρώθηκαν, καθώς έκλεισε και το παράθυρο μεταγραφών ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Οι ελληνικοί σύλλογοι κινήθηκαν αρκετά δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι προκειμένου να ενισχυθούν και να συμπληρώσουν το ρόστερ τους ενόψει της δύσκολης χρονιάς.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ήταν οι “νικητές” του καλοκαιριού. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος και οι Ερυθρόλευκοι ξόδεψαν σχεδόν 30 εκατομμύρια (και οι δύο μαζί), ενώ οι υπόλοιπες ομάδες κινήθηκαν περισσότερο στην αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ο Άρης και η ΑΕΚ ξόδεψαν μαζί περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές.

Σύμφωνα πάντα με το tranfermarkt, ο ΠΑΟΚ ξόδεψε 9,35 εκατομμύρια ευρώ, ο Ολυμπιακός 14 εκατομμύρια ευρώ, η ΑΕΚ 1,4 εκατομμύρια ευρώ και ο Άρης 790 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα ο Ατρόμητος και ο Παναθηναϊκός απέκτησαν μόνο ελεύθερους ποδοσφαιριστές.

ΠΑΟΚ: Ο έτοιμος Εσιτί, ο Ζιβκοβιτς και το ερωτηματικό με Στοχ

Ο Δικέφαλος προχώρησε σε λίγες αλλά πολύτιμες προσθήκες. Η πιο σημαντική μεταγραφική υπόθεση ήταν εκείνη της απόκτησης μέσου. Ο Άντερσον Εσίτι θεωρήθηκε ο κατάλληλος για να καλύψει το κενό στον άξονα. Ο Ντούγκλας Αουγκούστο μετρά ήδη τέσσερις συμμετοχές, διαθέτει ένα «γλυκό» πόδι αλλά του λείπει η εμπειρία και οι παραστάσεις, δεδομένου ότι δοκιμάζει τον εαυτό του πρώτη φορά μακριά από τη Βραζιλία. Το μεγάλο αίνιγμα είναι ο Μίροσλαβ Στοχ. Ο Σλοβάκος προέρχεται από μια γεμάτη χρονιά αλλά ακόμη παραμένει ανενεργός με τα «ασπρόμαυρα». Ζίβκοβιτς και Ροντρίγκο αποκτήθηκαν ως back up των Αλέξανδρου Πασχαλάκη και Λέο Μάτος αντίστοιχα.

Η μεταγραφική περίοδος έφερε και έσοδα. Ο Ευθύμης Κουλούρης εξαργύρωσε την πολύ καλή περσινή χρονιά του παίρνοντας μεταγραφή στην Τουλούζ έναντι του ποσού των 3,5 εκατομμυρίων, ο Πέδρο Ενρίκε κατέληξε στην Καϊσερισπορ έναντι 650.000 ενώ και ο Δημήτρης Χατζηισαϊας στη Ρίζεσπορ με 500.000.

Ολυμπιακός: Η παραμονή του Σα, ο Σεμέδο και ο Βαλμπουενά

Με στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και την είσοδο στους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός προχώρησαν σε σημαντικές προσθήκες στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο δυναμώνοντας το ρόστερ τους και δίνοντας εναλλακτικές λύσεις στον Πέδρο Μαρτίνς. Η αγορά των δικαιωμάτων του Ζοσέ Σα από την Πόρτο και η επιλογή του Ρούμπεν Σεμέδο οχύρωσε την άμυνα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, ενώ ο συμπατριώτης του αποτελεί εγγύηση για τα μετόπισθεν, προσθέτει εμπειρία και εμπνέει σιγουριά σε κόσμο και συμπαίκτες.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά, εκτός από τη ηρεμία και την εμπειρία που βγάζει στο γήπεδο, έχει δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών και μπορεί να μην καλύπτει ολοκληρωτικά το κενό του Κώστα Φορτούνη. Ο Ολυμπιακός εισέπραξε σχεδόν οχτώ εκατομμύρια από πωλήσεις ποδοσφαιριστών του. Η Ρεμς ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Μπιορν Ένχελς ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων, όπως και η Έμπολι για τον Δημήτρη Νικολάου (3.5 εκατ) ενώ η Μπόκα Τζούνιορς απέκτησε με τη μορφή δανεισμού τον Φράνκο Σολδάνο με ένα ποσό κοντά στις 400.000.

Αγορές για ΑΕΚ και Άρη, στο μηδέν Ατρόμητος και Παναθηναϊκός

Άρης και ΑΕΚ φρόντισαν να δυναμώσουν το δυναμικό τους με την προσθήκη πολύτιμων εργαλείων με στόχο να εμφανιστούν ακόμη πιο ανταγωνιστικοί την νέα χρονιά.

Οι «κίτρινοι» κράτησαν τον Λίντσεϊ Ροζ και απέκτησαν τον Ντάνιελ Σούντγκρεν δυναμώνοντας την αμυντική τους γραμμή. Αντικατέστηκαν το κενό του Μανώλη Σιώπη αγοράζοντας τον Λούκας Σάσα. Ο Βραζιλιάνος μέσος δίνει λύσεις τόσο στο αμυντικό αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι. Πρόσθεσαν ένα όπλο στην επίθεση με την απόκτηση του Μπράουν Ιντέγε. Ο Νιγηριανός δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα αλλά στο ματς με τον Παναθηναϊκό το κοντέρ άρχισε να γράφει.

Η Ένωση έκανε έξυπνες προσθήκες χωρίς να ξοδέψει ιδιαίτερα πολλά χρήματα. Ξόδεψε περίπου δυο εκατομμύρια και απέκτησε παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν οι Ντανιέλε Βέρντε και Παουλίνιο.

Ατρόμητος και Παναθηναϊκός κινήθηκαν στην ελεύθερη αγορά. Απόστολος Βέλλιος και Χάρης Χαρίσης ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής στους Περιστεριώτες ενώ στους «πράσινους» η απόκτηση του Ζαχιντ με τη μορφή δανεισμού αναμένεται να δώσει λύσεις μεσοεπιθετικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments