Διεθνή

Πολύ ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

Πολύ ισχυρός σεισμός στην Τουρκία
Σεισμός τώρα στην Τουρκία: O σεισμός που είχε διάρκεια 18 δευτερόλεπτα, σημειώθηκε κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Σεισμός τώρα στην Τουρκία: Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Τουρκία. O σεισμός, που είχε διάρκεια 18 δευτερόλεπτα, σημειώθηκε κοντά στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα 24 χιλιόμετρα νότια της Σηλυβρίας. H δόνηση είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα έγινε αισθητός στις 13:59 μ.μ.

Το σεισμολογικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης δίνει μικρότερο μέγεθος και πιο συγκεκριμένα 5,7 Ρίχτερ. Παρόλα αυτά ο σεισμός που -σύμφωνα με μαρτυρίες- είχε διάρκεια πάνω από 15 δευτερόλεπτα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην πόλη των εκατομμυρίων κατοίκων με πολλούς να έχουν βγει στους δρόμους πανικόβλητοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ επικράτησε πανικός στις γειτονιές της Πόλης. Ο κόσμος βγήκε έντρομος έξω από τα κτίρια.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Η περιοχή έχει επανειλημμένως χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο με τους εμπειρογνώμονες να προειδοποιούν τους πολίτες ότι πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση υπό το φόβο ενός νέου μεγάλου σεισμού.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές και εκτός Κωνσταντινούπολης. Μέχρι τις Νικομήδεια, Γιάλοβα (το επίκεντρο του σεισμού το ’99), Προύσα, Σαγγάριο, Εσκίσεχίρ, Μπιλετζίκ, Ντούτζε (προς κεντρική Τουρκία), Ραιδεστό, ενώ ο μεγαλύτερος μετασεισμός που σημειώθηκε μετά τον μεγάλο σεισμό ήταν μεγέθους 4 Ρίχτερ.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, το ίδιο και ο δήμαρχος Σηλυβρίας (βρίσκεται στην Aνατολική Θράκη), της περιοχής όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού.

Ερντογάν: Η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής 28 μετασεισμοί, ενώ τόνισε ότι «η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί περαιτέρω». Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι υπάρχουν οκτώ ελαφρά τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments