Ελλάδα

Σπάρταθλον: Εκκίνηση στον 37η Διεθνή Αγώνα Υπεραποστάσεων

Σπάρταθλον: Εκκίνηση στον 37η Διεθνή Αγώνα Υπεραποστάσεων
Σπάρταθλον: Στόχος των δρομέων να φτάσουν σε 36 ώρες στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη

Σπάρταθλον: Σήμερα (27/9) δόθηκε η εκκίνηση του 37ου Διεθνούς Αγώνα Υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον 2019» από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Περίπου 400 δρομείς από όλο τον πλανήτη, ανάμεσα τους και 60 Έλληνες ξεκίνησαν το ταξίδι των 246,6 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Σπάρτη, στα βήματα του αρχαίου Φειδιππίδη. Στο πλευρό των δρομέων βρίσκονται δεκάδες γιατροί ενώ κόσμος συγκεντρώνεται σε διάφορα σημεία της διαδρομής για να τους εμψυχώνει. Στόχος είναι να να φθάσουν το πολύ μέσα σε 36 ώρες στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη και να ακουμπήσουν τα πόδια του, σημάδι ότι τερμάτισαν.

Ο περσινός πρώτος Έλληνας νικητής, Ιωάννης Πολυμένης, περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τη περίοδο της προετοιμασίας του, όταν εργαζόταν ως ναυτικός και ήταν αναγκασμένος να προπονείται πάνω στο κατάστρωμα του καραβιού. «Αυτό συνέβαλε στο να μπορέσω να εκπαιδεύσω το μυαλό μου για να ανταπεξέλθω στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».

Φέτος μεταξύ των άλλων υπεραθλητών που θα καταβάλουν την υπερπροσπάθεια για την κατάληψη των 3 θέσεων του βάθρου θα είναι ο περσινός 2ος νικητής, ο Τσέχος Radek Brunner, καθώς και ο Αμερικανός, Bitter Zach, o οποίος έκανε πρόσφατα παγκόσμιο ρεκόρ καθώς διένυσε μια απόσταση 100 μιλίων, εντός σταδίου, σε 11 ώρες και 59 λεπτά.

Αξιοσημείωτη είναι βέβαια και η συμμετοχή του θρύλου των υπεραποστάσεων Ελληνοαμερικανού δρομέα Dean Karnazes (Κωνσταντίνου Καρνέζη), όπως επίσης και η συμμετοχή αθλητών που ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Παράλληλα, εντύπωση έχει προκαλέσει και η συμμετοχή του μεγαλύτερου δρομέα σε ηλικία, του Δημήτρη Χρόνη, καθώς και του ιερέα Πατέρα Θεόδωρου Περπερίδη , οποίος αγωνίζεται για ακόμη μια χρονιά, φορώντας τα ράσα του.

Τη μάχη για ακόμη μια χρονιά στην κατηγορία γυναικών, θα δώσει η Γεωργία Μαντά , περσινή πρώτη Ελληνίδα , η οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς για μια καλύτερη επίδοση. Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.) και την αμέριστη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments