Τεχνολογία

Google: Γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της με ένα επετειακό doodle

Google: Γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της με ένα επετειακό doodle
Google: Στα μέσα του 1999 επεξεργαζόταν 500.000 αναζητήσεις ημερησίως και το 2004 έφτασε τις 200 εκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως. 

Google: Στη συμπλήρωση 21 χρόνων από την ίδρυση του διαδικτυακού κολοσσού, τον Σεπτέμβριο του 1998, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle. Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google άλλαξε για πάντα το internet. Τότε ήταν η πρώτη μέρα που οι χρήστες του διαδικτύου μπορούσαν να ψάξουν ότι ήθελαν μέσω της μηχανής αναζήτησης.

Ο κολοσσός των διαδικτυακών υπηρεσιών ξεκίνησε το 1996 σαν ερευνητικό πρόγραμμα από τον Λάρι Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Οι δυο τους συγκέντρωσαν ένα εκατομμύριο δολάρια από επενδυτές, συγγενείς και φίλους και είχαν ως βάση τους το γκαράζ μιας φίλης τους, στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια. Ωστόσο η εταιρεία είχε γρήγορα εξέλιξη και το 2004 εισήχθη στο χρηματιστήριο, για να καταστεί σταδιακά ένας από τους κολοσσούς του Διαδικτύου.

Τα πρώτα βήματα της Google

Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων. Ονόμασαν αρχικά τη νέα τεχνολογία PageRank και σύντομα η μηχανή αναζήτησή τους έλαβε το όνομα Google, από αναγραμματισμό της λέξης «googol», τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100.

Στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu. Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997.

Ένας από τους πρώτους επενδυτές ήταν ένας συνιδρυτής της Sun Microsystems, Inc. Στην αρχή είχε ως βάση το γκαράζ μιας φίλης τους στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια. Το 1999 έλαβε χρηματοδότηση κύκλου εργασιών 25 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία ακολούθησε γρήγορη εξέλιξη κυρίως όταν έγινε η επίσημη μηχανή αναζήτησης από το Yahoo!, έναν από τους δημοφιλέστερους ιστότοπους.

Στα μέσα του 1999 επεξεργαζόταν 500.000 αναζητήσεις ημερησίως και το 2004 έφτασε τις 200 εκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως. Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας έτσι τη Microsoft Corp.

Οι 10 “εντολές” της Google

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της Google, Πέϊτζ και Μπριν, οι ίδιοι και κατ’επέκταση η εταιρεία τους, βασίζονται σε 10 θέσεις που προσπαθούν να τηρούν:

  • Αφοσίωση στον χρήστη και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.
  • Είναι καλύτερο να κάνεις ένα πράγμα πραγματικά πολύ καλά.
  • Το γρήγορο είναι καλύτερο από το αργό.
  • Η δημοκρατία στο διαδίκτυο λειτουργεί.
  • Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στο γραφείο σας, για να πάρετε μια απάντηση.
  • Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χωρίς να κάνετε κακό.
  • Πάντα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες εκεί έξω.
  • Η ανάγκη για πληροφορίες ξεπερνάει όλα τα σύνορα.
  • Μπορείτε να είστε σοβαροί και χωρίς κοστούμι.
  • Το τέλειο από μόνο του δεν είναι αρκετά καλό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments