Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 88 – 69

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 88 – 69
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 88 - 69: Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ποιότητά του και επικράτησε άνετα της ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Basket League.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 88 – 69: Εξαιρετικό ήταν το κλίμα στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2019-20. Το highlight ήρθε… πριν το τζάμπολ, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να απονείμει πλακέτα στη Μυρτώ και τα πιτσιρίκια των ακαδημιών των πρασίνων και των κιτρίνων να κάθονται δίπλα δίπλα στις εξέδρες.

Ο κόσμος του τριφυλλιού δεν ξέχασε επίσης τους Κιθ Λάνγκφορντ και Γιόνας Ματσιούλις, τους οποίους χειροκρότησε θερμά κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων. Στο αγωνιστικό, ο Παναθηναϊκός άργησε να… συντονιστεί με τις ανάγκες του ματς, με την ΑΕΚ να «χτυπά» στις αδυναμίες του, μένοντας κοντά στο σκορ (15-15, 7′), προτού αλλάξουν τα δεδομένα. Όταν οι «πράσινοι» βρήκαν ευκαιρίες, έτρεξαν στο παρκέ και δικαιώθηκαν (23-17).

Οι πράσινοι θέλουν ακόμη τον χρόνο τους για να μονταριστούν. Το έχει παραδεχθεί ο Αργύρης Πεδουλάκης, αλλά έχει φανεί και στο παρκέ. Υπήρξαν στιγμές που οι παίκτες «έχαναν» τους αντιπάλους τους, δίνοντας στην ΑΕΚ την ευκαιρία να πλησιάσει, αλλά αρκούσαν λίγες στιγμές ώστε η διαφορά να ξεφύγει.

Ο εξαιρετικός Ντεσόν Τόμας με τους 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, οι εμπνεύσεις του Ράις και η διάθεση για εκμετάλλευση κάθε πιθανής ευκαιρίας για αντεπίθεση, έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +16 και τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της. Το ημίχρονο έκλεισε στο 48-34 για τους παίκτες του Πεδουλάκη, οι οποίοι αν και παρουσίασαν… σκαμπανεβάσματα (πράγμα λογικό για την εποχή), φαίνονταν ικανοί να διαχειριστούν και να αυξήσουν το προβάδισμά τους.

Κι αν η τρίτη περίοδος κύλησε με προβλήματα στο πρώτο μισό της, με τον Παναθηναϊκό να είναι άστοχος και τους παίκτες του να υποπίπτουν σε αβίαστα λάθη, η συνέχεια είχε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του -ήδη καυτού- Ντεσόν Τόμας. Με σερί πόντους, από… παντού, ο Ντεσόν Τόμας έσπασε το ατομικό του ρεκόρ στην Ελλάδα και ουσιαστικά οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκλεισε στο +18 (67-49), με τον Ντεσόν Τόμας να μην… έχει αντίπαλο. Στο τελευταίο, διαδικαστικό, δεκάλεπτο, ήταν η σειρά του Ουάιλι να πάρει τα ηνία στην επίθεση, με τον 26χρονο σέντερ να γίνεται και εκείνος διψήφιος, με τον Τζίμερ Φριντέτ να ακολουθεί. Στα τελευταία λεπτά, οι ρυθμοί έπεσαν, όπως και η διαφορά, η οποία κόντεψε να φτάσει στους 30 πόντους, καταλήγοντας εν τέλει στους 21 (89-68)

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 48-34, 67-49, 88-69

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments