Ελλάδα

Τηλεοπτικά σήματα: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε – Από αύριο αλλάζουν όλα

Τηλεοπτικά σήματα: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε – Από αύριο αλλάζουν όλα
Τηλεοπτικά σήματα: Από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έρχονται τα νέα σήματα καταλληλότητας.

Τηλεοπτικά σήματα: Εδώ και πολλά χρόνια, είχαμε συνηθίσει την όψη των τηλεοπτικών σημάτων καταλληλότητας των προγραμμάτων με τα γνωστά γεωμετρικά σύμβολα. Από αύριο όμως, τα πάντα αλλάζουν, όσον αφορά τη σήμανση των τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αποδέχθηκε την πρόταση του ΕΣΡ για την αντικατάσταση των γεωμετρικών σημάτων με νέα, τα οποία θα δίνουν βάση στις ηλικίες.

Τα νέα σήματα

Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι το γράμμα “Κ” που θα λειτουργεί ως ένδειξη καταλληλότητας για τις ηλικίες. Το “Κ” θα συνοδεύεται από τα νούμερα 8-12-16-18, σε αντιστοιχία με τα ηλικιακά όρια.

  • Το κατάλληλο για όλους πρόγραμμα με σύμβολο το (Κ) και ώρα μετάδοσης στην ευχέρεια του παρόχου.
  • Το κατάλληλο για άνω των 8 ετών (8) και ώρα μετάδοσης στην ευχέρεια του παρόχου, αρκεί να μη μεταδίδεται σε ζώνη παιδικού προγράμματος, καθώς και 30 λεπτά πριν και μετά τη συγκεκριμένη ζώνη.
  • Το κατάλληλο για άνω των 12 ετών (12) και ώρα μετάδοσης μετά τις 21:30 έως τις 6:00 Παρασκευή, Σάββατο, παραμονή αργιών και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών μετά τις 22:00.
  • Το κατάλληλο για άνω των 16 ετών (16) και ώρα μετάδοσης μετά τις 23:00 έως τις 6:00.
  • Το κατάλληλο για άνω των 18 ετών (18) και ώρα μετάδοσης μετά τη 1:00 έως τις 6:00. Κατά την έναρξη του προγράμματος και μετά από κάθε διακοπή του θα εμφανίζεται στις οθόνες οπτικό και ηχητικό σήμα της κατηγορίας κατάταξης του προγράμματος.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα είναι υποχρεωμένοι να βάζουν ένα από τα πέντε νέα σήματα ακόμα και στην προβολή των τρέιλερ των ταινιών που θα έχουν στο πρόγραμμά τους. Επιπλέον ειδική επιμέρους σήμανση θα προσδιορίζει το είδος της ακαταλληλότητας του τηλεοπτικού προγράμματος όπως για παράδειγμα προγράμματα που περιέχουν σκηνές σεξ, βίας, χρήση ουσιών ή ακατάλληλης φρασεολογίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments