Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Είχα μαχαίρι με σβάστικα για τα ψάρια”

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Είχα μαχαίρι με σβάστικα για τα ψάρια”
Δίκη Χρυσής Αυγής: Για άλλη μια φορά οι κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προκάλεσαν με τις δηλώσεις τους στο δικαστήριο.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης με τις απολογίες των κατηγορούμενων για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο κατηγορούμενος που απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τόνισε πως ναι μεν υποστήριζε την Χρυσή Αυγή, αλλά ουδέποτε υπήρξε μέλος της. Ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τεσσάρων ατόμων που δέχτηκαν επίθεση στο στέκι «Αντίποινα» στα Πετράλωνα τον Ιούνιο του 2018 .

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει επίσημο έγγραφο που αναφέρει την εγγραφή του στη Χρυσή Αυγή, εκείνος επέμενε ότι δεν είναι μέλος της οργάνωσης. Ο κατηγορούμενος προκάλεσε με τις απαντήσεις του τονίζοντας πως είχε πάνω του ένα μαχαίρι με “κάτι που μοιάζει με σβάστικα” για να καθαρίζει ψάρια.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν

Πρόεδρος: Το σκεπάρνι γιατί το είχατε μαζί σας;

Κατηγορούμενος: Το κουβαλούσα από τη δουλειά μου. Το χρησιμοποίησα για να φτιάχνω ράφια στο ξενοδοχείο όπου δούλευα.

Πρόεδρος: Είχατε και μαχαίρι μαζί σας; Τι είχε πάνω;

Κατηγορούμενος: Κάτι σαν σβάστικα είναι. Το πήρα από ένα πανηγύρι στα Σούρμενα.

Πρόεδρος: Γιατί το είχατε μαζί σας;

Κατηγορούμενος: Για ψάρια το είχα.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο συγκατηγορούμενός του, ο οποίος επίσης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την ίδια υπόθεση.«Πήγαμε μόνο για να πετάξουμε φυλλάδια στα Πετράλωνα και τίποτα άλλο» υποστήριξε κατά την απολογία του και πρόσθεσε: «Κάναμε 4,5 χρόνια φυλακή και δεν ακουμπήσαμε άνθρωπο. Πληρώσαμε τα λάθη και τις παραδρομές των απολογιών μας. Δεν θα μπλεκόμασταν σε περιστατικό βίας».

Εισαγγελέας: Το ότι είχατε και οι δύο μαχαίρια πάνω σας πώς το εξηγείς;

Κατηγορούμενος: Σύμπτωση ήταν. Ο καθένας το είχε για άλλο λόγο.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις απολογίες των εμπλεκομένων βουλευτών, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν τις επόμενες ημέρες από το δικαστήριο προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments