Ελλάδα

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μόρια μετά τα επεισόδια και τη νεκρή μητέρα – “Kill Police” φώναζαν οι πρόσφυγες

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μόρια μετά τα επεισόδια και τη νεκρή μητέρα – “Kill Police” φώναζαν οι πρόσφυγες
Για μια νεκρή γυναίκα κάνει λόγο το Υπουργείο Υγείας. Σε εξέλιξη το υπουργικό Συμβούλιο παρουσία του πρωθυπουργού.

Σε τεντωμένο σχοινί έτοιμο να σπάσει είναι η ήρεμη κατάσταση που επικρατεί από το πρωί στη Μόρια μετά τα σοβαρά επεισόδια της Κυριακής, αλλά και το θάνατο μιας μητέρας και του μωρού της όταν απανθρακώθηκαν σε φλεγόμενο κοντέινερ. Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε η διανομή φαγητού ενώ έχει αποκλεισθεί το μέρος του καταυλισμού που εξελίχθηκε η φωτιά αλλά και τα κατεστραμμένα κοντέινερ.

Στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με πρώτο θέμα στη συζήτηση να είναι το προσφυγικό τα μέτρα που πρέπει άμεσα να λάβει η κυβέρνηση αλλά και τι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα οι καταγγελίες τόσο του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου όσο και του προέδρου των πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου σχετικά με την πυρκαγιά και τα επεισόδια, που ακολούθησαν αυτής στη Μόρια το απόγευμα της Κυριακής προκαλούν μεγάλη αίσθηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών Λέσβου, Βασίλη Ροδόπουλο, που μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ανέφερε ότι οι μετανάστες του Κέντρου Υποδοχής φώναζαν «Kill police» την ώρα που οι αστυνομικοί του νησιού έσπευδαν να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της χθεσινής πυρκαγιάς! «Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Είχαν πολύ επιθετική συμπεριφορά, δεν άφηναν τα πυροσβεστικά για την κατάσβεση», συνέχισε ο κ. Ροδόπουλος, ενώ σημείωσε πως από τύχη δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

«Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πράγμα», συνέχισε λέγοντας πως αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια βρίσκονται 13.000 άτομα από πάνω 17 διαφορετικές φυλές. Την ίδια ώρα ο κ. Ροδόπουλος συνέχισε προσθέτοντας ότι «το πιο ανησυχητικό είναι το σημείο που βρίσκεται το κέντρο κράτησης μέσα στη Μόρια όπου βρίσκονται κρατούμενοι που είναι για επαναπροώθηση. Χθες ήταν 40 κρατούμενοι και φυλάσσονταν από 5 συναδέλφους που δέχθηκαν επίθεση από 400 άτομα. Κινδύνευσαν οι συνάδελφοι, γλίτωσαν χάρη στην εμπειρία τους καθώς δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής».

Τέλος, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου ζήτησε να καλυφθούν οι περίπου 25 κενές οργανικές θέσεις στη Μυτιλήνη προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο τους στο ΚΥΤ της Μόριας. Ανακοίνωση για την πυρκαγιά και τα επεισόδια που ακολούθησαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, το οποίο κάνει λόγο για ένα νεκρό.

Σύμφωνα με αυτήν, από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων ένα βρέφος. «Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπαιδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών.

Επίσης, μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments