Αθλητισμός

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 3-1

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 3-1
Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν, αλλά η κόκκινη που δέχθηκε ο Μπενζιά, έδωσε την ευκαιρία στους Σέρβους να γυρίσουν το παιχνίδι.

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία για τη 2η αγωνιστική του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι μέχρι το 55′, είχαν προηγηθεί με 0-1 (κεφαλιά του Σεμέδο) αλλά μία ανόητη κόκκινη κάρτα του Μπενζιά, άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού. Ο Ερυθρός Αστέρας εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και με τρία γκολ σε μισή ώρα ανέτρεψε το σκορ και πήρε τη νίκη. Τα γκολ για τους Σέρβους πέτυχαν οι Βούλιτς, Μιλούνοβιτς και Μποάκιε.

Ο Σεμέδο στο 37′ άνοιξε το σκορ, αλλά η αποβολή του Μπενζιά στο 58′ άλλαξε τις ισορροπίες. Στο 62′ ο Βούλιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα και στο 87′ ο Μιλούνοβιτς γύρισε το παιχνίδι για τους Σέρβους. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 90′ ο Μποακιε. Με τη νίκη αυτή ο Ερυθρός Αστέρας ανέβηκε στη 2η θέση του ομίλου με 3 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην 3η θέση με 1 βαθμό. Στην κορυφή του ομίλου η Μπάγερν Μονάχου (6 βαθμούς) που διέλυσε την Τότεναμ (4η με 1 βαθμό) με 7-2 στο Λονδίνο.

Ο αγώνας:

Ο Ερυθρός Αστέρας θέλησε να μπει πιο δυνατά, παίζοντας πιο παραγωγικό ποδόσφαιρο, αλλά και να απλώσει το παιχνίδι του στον αγωνιστικό χώρο. Πράγμα αρκετά λογικό και αναμενόμενο, αφού έπαιζε στην έδρα του. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον πρώτο του στόχο, βγάζοντας δίχως… απώλειες το πρώτο διάστημα και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Αφού, σε μια από τις λίγες φορές που βρήκε ευάλωτους τους Πειραιώτες και βγήκε στην επίθεση με καλές προϋποθέσεις ο Τομανέ έφυγε μεν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά ήταν εκτεθειμένος. Ουσιαστικά, οι μοναδικές φάσεις που ανησύχησαν κάπως τους φιλοξενούμενους ήταν η άστοχη κεφαλιά του Ρόντιτς (31’) από κόρνερ και το γυριστό του Γιόβαντσιστς στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός (κι αυτός) είχε μεν λίγες, αλλά καλές φάσεις. Ο Γκερέρο αρχικά ζεστάθηκε με σουτ εκτός περιοχής στο 23’ και λίγο μετά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπόργιαν μετά από ωραία σέντρα του Τσιμίκα, που ξεκίνησε τη φάση με ωραία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά. Η αντεπίθεση με Καμαρά δεν έφερε σε πρώτη φάση το επιθυμητό αποτέλεσμα, διότι ο νεαρός μέσος καθυστέρησε, αλλά η πορεία της φάσης έφερε γκολ. Ο Γιώργος Μασούρας εκτέλεσε φάουλ, ο Σεμέδο έκανε κάτι σαν γύρισμα, κάτι σαν σουτ και ο Μπόργιαν που αιφνιδιάστηκε δέχθηκε ένα φθηνό γκολ.

Η ομάδα του Βελιγραδίου μπήκε πολύ δυνατά στο ματς  στο δεύτερο μέρος και πίεσε τον Ολυμπιακό, κυρίως από δεξιά, με Μάριν και Γκόμπελιτς.

Η πρώτη καλή τους στιγμή, άλλωστε, από εκεί ξεκίνησε, από το γύρισμα του Γκόμπελιτς και σουτ στην κίνηση του Φαν λα Πάρα που πέρασε άουτ, στο 56′. Δύο λεπτά μετά άλλαξε η ισορροπία. Μπήκαν που μπήκαν πιο δυναμικά οι γηπεδούχοι, για τους Πειραιώτες τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα στο 58′. Ο Μπενζιά είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μάριν και ο Γάλλος ρέφερι Μπενουά Μπαστιάν του έδειξε κόκκινη κάρτα. Σωστή η υπόδειξη φάουλ, όχι όμως και η κάρτα. Στο 60′ ο Ρόντιτς έκανε σουτ που πέρασε άουτ και στο 62′ ήρθε το 1-1.

Ο Μεριά έκανε κακό διώξιμο από γύρισμα του Τομανέ, ο Βούλιτς πήρε το ριμπάουντ και με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Τυνήσιου και στα δίχτυα (1-1). Η πλάστιγγα είχε γείρει ξεκάθαρα προς την πλευρά του Ερυθρού Αστέρα. Ακριβώς προτού δεχτεί το 1-1 ο Ολυμπιακός, ο Μαρτίνς έκανε την πρώτη αλλαγή. Ο Ποντένσε μπήκε στη θέση του Λοβέρα. Αλλαγή όμως μόνο προσώπου, όχι διάταξης. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν 4-4-1. Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, την ίδια ώρα που οι “ερυθρόλευκοι” (έπαιξαν με τη μπλε φανέλα) αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα.

Ήταν φανερό πως χρειαζόταν άμεσα τη δεύτερη αλλαγή του ο Ολυμπιακός και αυτός που επελέγη ήταν ο Ελαμπντελαουί αντί του Μασούρα. Μετά το γκολ οι παίκτες του Μιλόγεβιτς επεδίωκαν να “χτυπήσουν” από αριστερά, γι’ αυτό ο Πορτογάλος ενίσχυσε τη δεξιά του πλευρά. Ο Νορβηγός πήρε θέση μπροστά τον “Τόρο”.

Η πρώτη φορά που έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν στο 85′, όταν το δυνατό σουτ του Καμαρά έδιωξε με υπερένταση ο Μπόργιαν. Στην εξέλιξη της φάσης ο χαφ από τη Γουϊνέα έκανε τη σέντρα, ο Ποντένσε γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Μεριά από θέση βολής αστόχησε με πλασέ στην κίνηση. Τεράστια ευκαιρία για το 1-2. Ο Τυνήσιος στόπερ το έχασε, ο στόπερ του Αστέρα στο επόμενο λεπτό θα ευστοχούσε.

Ήταν στο 87′ όταν ο Μάριν εκτέλεσε κόρνερ, ο Σεμέδο δεν υπολόγισε σωστά, ο Μιλούνοβιτς πήρε την κεφαλιά και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Με τον ίδιο τρόπο θα έκανε το 3-1 η ομάδα της Σερβίας. Πάλι από κόρνερ του Μάριν, πάλι από λανθασμένη εκτίμηση του Σεμέδο, ο Μπόακι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα. Όλα, ασφαλώς είχαν τελειώσει. Από δύο στατικές φάσεις ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του ήττα για φέτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments