Διεθνή

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζουμε λίγο καφέ στις γλάστρες

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζουμε λίγο καφέ στις γλάστρες
Αν έχουμε γλάστρες στο σπίτι μας τότε πρέπει οσοδήποτε λίγο καφέ στα φυτά.

Σε μια εποχή που κάθε πόλη είναι γεμάτη τσιμέντο. Ακόμα και μια γλάστρα μπορεί να αποτελέσει μια νέα πηγή οξυγόνου. Τα φυτά μοιάζουν με τον άνθρωπο σε ένα πράγμα. Αυτό είναι το θέμα της τροφής. Ακόμα και αν τρώμε το αγαπημένο μας φαγητό κάποια στιγμή θα το βαρεθούμε αν το υπερκαταναλώσουμε.

Η διεύρυνση της γευστικής μας παλέτας μπορεί να είναι πραγματικά αναζωογονητική και όπως αποδεικνύεται, το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τα φυτά. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως αν ρίξουμε λίγο καφέ στα φυτά βοηθάμε για την καλύτερη ενυδάτωσή τους. Ο αραιωμένος καφές θεωρείται σπουδαίο λίπασμα για ορισμένα φυτά. Οι κόκκοι του καφέ παρέχουν στα φυτά το άζωτο που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους και την ενδυνάμωση του μίσχου τους.

Ο Καφές σκοτώνει τα παράσιτα

Παράλληλα, βοηθάει στο να φύγουν τα παράσιτα όπως οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια και να προσελκύσουν γαιοσκώληκες, οι οποίοι βοηθούν μεταξύ άλλων το νερό να διεισδύσει βαθύτερα στο έδαφος. Προσοχή, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ρίξετε καφέ σε όλα σας τα φυτά. Μόνο κάποια από αυτά μπορούν να εποφελυθούν από τις ιδιότητες του καφέ.

Μερικά από αυτά είναι οι αζαλέες, οι βατομουριές, οι ορτανσίες και τα κρίνα, σύμφωνα με το GardeningKnowHow. Όπως αναφέρει το Bustle, το άζωτο μαζί με το μαγνήσιο και το κάλιο στον καφέ συμβάλλει επίσης στην εξόντωση των ενοχλητικών ζιζανίων και στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των φυτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments