Διεθνή

Απίθανη τιμωρία για όσους συλλαμβάνονται να τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα

Απίθανη τιμωρία για όσους συλλαμβάνονται να τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα
Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία για όσους συλλαμβάνονται να τρέχουν πάνω από το όριο ταχύτητας είναι ότι βιάζονται να πάνε στον προορισμό τους.

Η υπερβολική ταχύτητα ευθύνεται για το 20-30% του συνόλου των θανατηφόρων ατυχημάτων που σημειώνονται στους δρόμους, σύμφωνα με έρευνα του τομέα μεταφορών του ΟΟΣΑ (International Transport Forum – OECD, 2018), με αποτέλεσμα τα όρια ταχύτητας να συνδέονται άμεσα με τη θνησιμότητα και τους σοβαρούς τραυματισμούς από τροχαία.

Τα τροχαία δυστυχήματα συνεχίζουν να στοιχίζουν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, όμως οι ασυνείδητοι οδηγοί συνεχίζουν να παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας και να τρέχουν με υπερβολικές ταχύτητες. Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία για όσους συλλαμβάνονται να τρέχουν πάνω από το όριο ταχύτητας είναι ότι βιάζονται να πάνε στον προορισμό τους.

Οι Αρχές της Εσθονίας βρήκαν ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο να τιμωρήσουν αυτούς του οδηγούς. Όσοι συλλαμβάνονται να υπερβαίνουν κατά 20 km/h το όριο ταχύτητας θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτική στάση 45 λεπτών, ενώ για όσους τρέχουν από 21 έως 40 km/h παραπάνω η στάση αυτή είναι μιας ώρας. Σίγουρα πολύ περισσότερος χρόνος από όσο θα κέρδιζες τρέχοντας.

Βέβαια οι αρχές δίνουν την επιλογή στους παραβάτες. Δηλαδή να πληρώσουν το πρόστιμο αντί της υποχρεωτικής στάσης, αλλά αυτό είναι πολύ τσουχτερό και οι περισσότεροι επιλέγουν την υποχρεωτική στάση. Οι Αρχές της Εσθονίας πιστεύουν ότι αυτός ο τρόπος της τιμωρίας των βιαστικών οδηγών είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από ένα απλό πρόστιμο, καθώς τους δίνει και την ευκαιρία να κατανοήσουν πως τηρώντας τα όρια ταχύτητας έχουν πολύ περισσότερα να κερδίσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments