Video

Γι αυτόν τον λόγο οι αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν να διασχίζουν τον Ειρηνικό Ωκεανό [vid]

Γι αυτόν τον λόγο οι αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν να διασχίζουν τον Ειρηνικό Ωκεανό [vid]
Aεροπορικές εταιρείες: Ο λόγος για τον οποίον αποφεύγουν τις διαδρομές πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αεροπορικές εταιρείες: Καθημερινά, χιλιάδες αεροπλάνα διασχίζουν τον ουρανό, μεταφέροντας εμπορεύματα και ταξιδιώτες. Όσο περνούν τα χρόνια, αυξάνονται οι προδιαγραφές όσον αφορά την ασφάλεια και την ταχύτητα των πτήσεων, οι οποίες γίνονται ολοένα και πιο άνετες, τουλάχιστον σε αρκετά σημεία. Παρά τις βελτιώσεις και την πρόοδο, οι πιλότοι έχουν ορισμένες… κόκκινες γραμμές, αποφεύγοντας να πραγματοποιούν ορισμένες κινήσεις αλλά και δρομολόγια. Όπως, το να πετάξουν πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πολλοί θεωρούν ότι ο λόγος που οι πιλότοι αποφεύγουν να πετούν πάνω από τον αχανή ωκεανό, είναι η ασφάλεια, αλλά στην πραγματικότητα, η αλήθεια βρίσκεται στην καμπυλότητα της Γης. Ουσιαστικά, δημιουργείται επιπλέον απόσταση ταξιδιού λόγω της καμπυλότητας της Γης, του επιπλέον πλάτους του Ισημερινού αλλά και της επίδρασης που έχουν τα αντίθετα ρεύματα αέρα στα τζετ των αεροσκαφών.

Εν κατακλείδι, ο συνδυασμός των δύο παραγόντων που εξηγήθηκαν παραπάνω, η καμπυλότητα της Γης και το επιπλέον εξισωτικό πλάτος της, σημαίνει ότι η καμπύλη προς τους πόλους είναι μικρότερη από την πτήση.

Δείτε σε βίντεο την ανάλυση για τα αεροπλάνα που… αποφεύγουν τον Ειρηνικό

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments