Ελλάδα

Υπουργείο Παιδείας: Επιστρέφει στους αριστούχους η σημαία – Τέλος η κλήρωση

Υπουργείο Παιδείας: Επιστρέφει στους αριστούχους η σημαία – Τέλος η κλήρωση
Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας σε όλα τα σχολεία διευκρινίζει ότι η επιλογή σημαιοφόρου δεν θα γίνεται πλέον με κλήρωση αλλά με βάση την επίδοση.

Υπουργείο Παιδείας: Με εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία το υπουργείο Παιδείας, καλεί όλους τους διευθυντές να μην πραγματοποιηθεί επιλογή σημαιοφόρου με κλήρωση αλλά με βάση την επίδοση στα μαθήματα, καθώς αναμένεται να αλλάξει σύντομα η σχετική ρύθμιση του Κώστα Γαβρόγλου. Το υπουργείο έστειλε τώρα την εγκύκλιο καθώς τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιούνταν κλήρωση για τους σημαιοφόρους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αλλάξει τα κριτήρια για τους σημαιοφόρους και η σχετική ρύθμιση θα ενταχθεί άμεσα σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μαζί με άλλες που αφορούν σε άλλα εκπαιδευτικά θέματα.

Πριν το 2017 την σημαία στις παρελάσεις κρατούσαν οι αριστούχοι μαθητές. Μέχρι την απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, που άλλαξε τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών στα δημοτικά σχολεία, καθιερώνοντας την κλήρωση. Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας από την πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν λόγο για καίριο πλήγμα στην έννοια της αριστείας και σειρά αλλαγών που στοχεύουν στην εξίσωση των μαθητών προς τα κάτω.

Τι είχε δηλώσει ο Κώστας Γαβρόγλου

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας στα επικριτικά σχόλια επί του θέματος, είχε δηλώσει «όλοι έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments