Διεθνή

Εισβολή στη Συρία: Σκηνές χάους στα βόρεια της χώρας – Δύο νεκροί – Φεύγουν μαζικά οι άμαχοι

Εισβολή στη Συρία: Σκηνές χάους στα βόρεια της χώρας – Δύο νεκροί – Φεύγουν μαζικά οι άμαχοι
Εισβολή στη Συρία: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση "Πηγή της Ειρήνης", η οποία έχει αφήσει πίσω της δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, με το δίκτυο Al Arabiya, να ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων. Μαζική η φυγή των αμάχων για να σωθούν από τις περιοχές οι οποίες πλήττονται από τα τουρκικά μαχητικά.

Εισβολή στη Συρία: Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, ο αριθμός των νεκρών από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ανέρχεται σε επτά και των τραυματιών σε 16. «Καλούμε όλες τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού… να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποτρέψουν μια πιθανή, επικείμενη, ανθρωπιστική κρίση» τονίζουν οι SDF Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Ρας αλ Άιν προς την επαρχία Χασάκα. Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Ρας αλ Άιν προς την επαρχία Χασάκα.

Ο Γολγοθάς των αμάχων

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλυτώσουν από τις αεροπορικές επιδρομές της Άγκυρας εναντίον περιοχών στο βόρειο τμήμα της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία, αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Υπάρχουν χιλιάδες εκτοπισμένοι στην περιοχή Ρας αλ Άιν και στα χωριά του Τελ Αμπιάντ» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντέλ Ραχμάν. Οι εκτοπισμένοι έφυγαν προς γειτονικές περιοχές, όπου δεν σημειώνονται βομβαρδισμοί, διευκρίνισε ο ίδιος.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η τουρκική εισβολή στα εδάφη της βορειονατολικής Συρίας, από το απόγευμα της Τετάρτης, έφερε ραγδαίες εξελίξεις και ανάγκη αντίδρασης από την πλευρά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, διπλωμάτες ανέφεραν ότι αύριο, Πέμπτη, θα συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, με θέμα την τουρκική εισβολή στη Συρία. Η συνάντηση ζητήθηκε από τα πέντε ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του Συμβουλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και το Βέλγιο, τόνισαν οι διπλωμάτες.

Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζήτησε τον τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων που ξεκίνησε η Τουρκία στη βόρεια Συρία και προειδοποίησε ότι καμία ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δεν πρόκειται να δοθεί «για μια ζώνη ασφαλείας». «Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θα αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Και εάν το σχέδιο της Τουρκίας είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, μην περιμένετε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments