Διεθνή

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Δεν υπήρξε εκβιασμός από τον Τραμπ στην επικοινωνία μας

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Δεν υπήρξε εκβιασμός από τον Τραμπ στην επικοινωνία μας
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Ο Τραμπ δεν χρησιμοποίησε ως μοχλό πίεσης τη στρατιωτική βοήθεια».

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Δεν υπήρξε εκβιασμός» από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ επισήμανε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να αποκαλύψει όλα όσα ειπώθηκαν στην επίμαχη τηελφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντόνλαντ Τραμπ στα τέλη Ιουλίου, σχετικά με την έρευνα για τους Μπάιντεν. Η υπόθεση δεν έπληξε μόνο τον Αμερικανό πρόεδρο, εις βάρος του οποίου άνοιξε έρευνα προκειμένου να εκκινηθεί η διαδικασία παραπομπής του, αλλά και τον Ζελένσκι, τον πρώην ηθοποιό ο οποίος εξέλέγη πέρσι πρόεδρος με τη δέσμευση ότι θα πατάξει τη διαφθορά στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, υποστήριξε ότι στόχος της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Τραμπ ήταν να κανονίσουν τη μετέπειτα συνάντησή τους, ενώ ζήτησε επίσης από τον Λευκό Οίκο να αλλάξει τη ρητορική του απέναντι στην Ουκρανία: «Του είπα: δες μας, μοιάζουμε με διεφθαρμένοι άνθρωποι;», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι ο Τραμπ δεν χρησιμοποίησε ως μοχλό πίεσης τη στρατιωτική βοήθεια, καθώς αυτή είχε σταματήσει νωρίτερα και η Ουκρανία δεν είχε ενημερωθεί σχετικά. Η τηλεφωνική επικοινωνία «δεν είχε σχέση με τα όπλα ή τη Burisma» – ουκρανική εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο γιος του Τζο Μπάιντεν, ο Χάντερ – επέμεινε ο Ζελένσκι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments