Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας: Γνωστή γιατρός τον “έκραξε” στο facebook κι αυτός κανόνισε ραντεβού μαζί της

Βασίλης Κικίλιας: Γνωστή γιατρός τον “έκραξε” στο facebook κι αυτός κανόνισε ραντεβού μαζί της
Όλα όσα ανέφερε στο facebook η γιατρός σχετικά με την υπόθεση καρκινοπαθούς που έχασε τη ζωή της περιμένοντας 3,5 μήνες για να λάβει φάρμακο.

Και ο υπουργός όπως ο διάβολος φοβέρα θέλουν. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως γνωστή γιατρός “έκραξε” στο facebook τον Βασίλη Κικίλια με αφορμή ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την ευπαθή ομάδα των καρκινοπαθών που μπορεί να περιμένουν μέχρι και δυο μήνες! για να λάβουν φάρμακα. Η κυρία Στουραϊτη Κέλλυ είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook ένα μακροσκελές κείμενο που αφορούσε την υπόθεση ασθενούς της η οποία τελικά δεν κατάφερε να ζήσει και πέθανε περιμένοντας 3,5 μήνες το φάρμακο που ενδεχομένως να είχε παρατείνει τη ζωή της.

Η κυρία Στουραϊτη είχε γράψει μια επιστολή και την είχε αναρτήσει στην σελίδα του υπουργού Υγείας στο facebook αλλα όπως είχε αναφέρει η ογκολόγος η επιστολή αυτή είχε “μπλοκαριστεί” από τη δημοσίευση. Έτσι η κυρία Στουραϊτη ανήρτησε την επιστολή στη δική της σελίδα στο facebook. Μετά την κατακραυγή που υπήρξε ύστερα από ώρες ο κ. Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε μαζί της και κανόνισε να την δει από κοντά την ερχόμενη Τετάρτη για να συζητήσουν για τις τεράστιες καθυστερήσεις που υπάρχουν όσον αφορά τη χορήγηση φαρμάκων σε καρκινοπαθείς.

Στην επιστολή της η κυρία Στουραϊτη ανέφερε:

“Κε Κικίλια, Είμαι ογκολογος, ιδιώτης κ προσπαθώ να ανταπεξέλθω απέναντι σε ένα νομοθετημένο σύστημα που ομολογουμένως δεν το θεσπίσατε εσείς. Σήμερα το βράδυ έχασα μια ασθενή μου,η οποία είχε λάβει το φάρμακο που της άρμοζε κ δικαιούτο, που δώσατε δικαίωμα να το λάβει λόγω Αυγούστου…. ( αδειουλες βλέπετε χωρις αντικαταστάτη…) κ ήταν παρά πολύ καλά… αλλά μετά το αρνηθήκατε… όποτε στην καινουρια αίτηση που έπρεπε να κάνω στην επίτροπη που απαντάει μετά από δυο μηνες( αν είναι δυνατόν!!!! Σε καρκινοπαθείς, μετά από δυο μήνες!) το αρνηθήκατε…( ακόμη δεν ξέρω γιατί).

Αλλά επειδή είμαι εμμένουσα περίπτωση, ιδίως όταν ξέρω ότι έχω δίκιο,( κληρονομικότητα βλέπετε…) ξανά έκανα αίτηση για την ίδια ασθενή κ προς έκπληξη μου έλαβα σήμερα το πρωί θετική απάντηση, έγκριση δηλ μετά από άλλους δυο μήνες, για την ασθενή μου! Δεν θα το πιστεύετε! Πέθανε σήμερα το βράδυ …3,5 μηνες άντεξε η γυναικα να σας περιμένει!!!!! γιατί περίμενε την έγκριση μιας επιτροπής, ενός φαρμάκου που δικαιούται, που έχει πληρώσει φορολογούμενη όλα αυτά τα χρόνια… Τι να το κάνω τώρα το φάρμακο κε Κικίλια; Μπορω βέβαια αν ήμουν , που είμαι δηλ, εγωκεντρική να πάω να το πάρω κ να της το βάλω μαζί της στο τελευταίο ταξίδι…

Σας παρακαλω λοιπόν, ασχολήθητε λίγο με κολισιεργιες που γίνονται για συνανθρώπους μας κ αφήστε λίγο στην άκρη την εμπάθεια σας με το τι κάνει ο καθένας στον ιδιωτικό του χώρο, σίγουρα μη δημόσιο αλλά φορολογούμενο στον ιδιοκτήτη, κ κοιτάτε να λύσετε τα θέματα που σκοτώνουν ανθρωπους κ εξαρτώνται από μια επιτροπή ιατρων που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ κ ασχολούνται με τις αιτήσεις μας που αφορούν ζωες , στον ελεύθερο τους χρονο! Δώστε ένα μεροκάματο αξιοπρεπές σε ογκολογους που κάθονται ,έτσι ώστε η απάντηση να είναι σε 1-2 ημέρες κ όχι σε 1-2 μήνες!

Πεθαίνουν άνθρωποι εκεί έξω ενώ μπορούν να πάρουν φάρμακα που δικαιούνται κ εσείς τα στερείτε! Πολύ βολικό για το κράτος μας!!! FDA έγκριση, σημαίνει δικαιούμαι, αλλιώς δώστε δικαίωμα στον κάθε έλληνα πολίτη να επιλέξει αν θέλει να έχει ιδιωτική ή δημόσια ασφάλιση! Ακόμη κ μια ημέρα παραπάνω να ζήσει κάποιος, υποχρεουστε να το καλύψετε! Μπορεί κάτι να έχει να πει, σημαντικό γι αυτόν, ασήμαντο για εσας, να δώσει μια αγκαλιά στην μάνα του…

Είμαι πεπεισμένη ότι αν αφορούσε την μάνα σας, θα ταν αλλιώς, όπως κ για την δικη μου! Να στε σίγουρος ότι εγώ θα το έκλεβα, ή θα έσπαγα το « μαγαζί» που το φυλάτε! Γιατί δεν είναι ιδιοκτησία σας! Ανήκει στην ανθρωπότητα κ το ζητανε ειδικοί που ξέρουν ότι θα σώσουν ζωές σε αντίθεση με σας που δεν ξέρετε καν που αναφερόμαστε! Ελπίζω να κοιμάστε χωρίς τύψεις… γιατί εγώ αδυνατώ… ακούω κλάμματα…! Από μικρά παιδιά….Το ανέβασα στην σελίδα σας, κ «υπουργέ» αλλά μπλοκαρίστηκε… όποτε είναι στην δικη μου πλέον… Στουραιτη κελλυ Ογκολογος”.

Μετά από ώρες η κυρία Στουραίτη ενημέρωνε τους διαδικτυακούς της φίλους ότι ο υπουργός Υγείας θα την δει την ερχόμενη Τετάρτη “Ο κ Κικίλιας μόλις επικοινώνησε μαζί μου κ έχουμε ραντεβού την Τετάρτη , να δούμε τι μπορεί να γίνει, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ξανά τέτοιες καθυστερήσεις για αυτήν την ευπαθή ομάδα ασθενών! Ευχαριστώ όλους από την ψυχή μου, που ο καθένας με τον δικό του τρόπο, συνέβαλε ώστε να γίνει αυτή η συνάντηση..” έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments