Διεθνή

Εισβολή στη Συρία: Νεκρή από τουρκικές σφαίρες η αρχηγός κουρδικού κόμματος (vid)

Εισβολή στη Συρία: Νεκρή από τουρκικές σφαίρες η αρχηγός κουρδικού κόμματος (vid)
Εισβολή στη Συρία: Η Χεβρίν Καλάφ, αρχηγός του κόμματος "Μελλοντική Συρία", έπεσε νεκρή από τουρκικές σφαίρες, έπειτα από ενέδρα που στήθηκε στον δρόμο προς την Άιν Ίσα.

Εισβολή στη Συρία: Σε ενέδρα σκοτώθηκε η Χεβρίν Καλάφ, αρχηγός του κόμματος “Μελλοντική Συρία“, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αραβικά Μέσα, με το στέλεχος του κόμματος, Νομπαχάρ Μουσταφά, να επιβεβαιώνει την είδηση, αναφέροντας ότι η Καλάφ σκοτώθηκε σε ενέδρα που στήθηκε από τον τουρκικό στρατό. Οι Τούρκοι έστησαν ενέδρα στο αυτοκίνητο που ταξίδευε από το Τζαζίρα στην Άιν Ισά, σκοτώνοντας όλους τους συνεπιβάτες της Καλάφ και την ίδια στη συνέχεια, αφού την έσυραν έξω από το όχημα.

“Με μεγάλη θλίψη και στενοχώρια το κόμμα Μελλοντική Συρία θρηνεί την μάρτυρα Χεβρίν Καλάφ, που σκοτώθηκε ενώ εκτελούσε το πατριωτικό και πολιτικό της καθήκον. Η Χεβρίν ταξίδευε από το καντόνι Τζαζίρα στην Άιν Ίσα, όταν οι μισθοφόροι της Τουρκίας της έκλεισαν τον δρόμο, και σκότωσαν όλους τους ανθρώπους που ήταν μαζί της. Οι Τούρκοι την έσυραν έξω από το αυτοκίνητο και την εκτέλεσαν”, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πάνω από 190.000 οι εκτοπισμένοι

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από τις πόλεις στις οποίες μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των Τούρκων και των Κούρδων, ανέρχεται σε 191.069. Το πρόγραμμα επισιτισμού του ΟΗΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται στο βορειοανατολικό μέρος της χώρας, παρά την επιδείνωση της κατάστασης. Το πρόγραμμα έχει υπό τη σκέπη του πάνω από 500.000 ανθρώπους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments