Αθλητισμός

F1: Θρίαμβος Μπότας στην Ιαπωνία – Πρωταθλήτρια η Mercedes

F1: Θρίαμβος Μπότας στην Ιαπωνία – Πρωταθλήτρια η Mercedes
F1: Ο Βαλτέρι Μπότας κατέκτησε την πρώτη θέση στο Grand Prix της Ιαπωνίας και σε συνδυασμό με την άνοδο του Χάμιλτον στην pole position, χάρισε στη Mercedes το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

F1: Ο Βαλτέρι Μπότας ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix της Ιαπωνίας, με τη Mercedes να πανηγυρίζει διπλά, καθώς πλην της νίκης του Μπότας, η τρίτη θέση του Λιούις Χάμιλτον έδωσε στην ομάδα τον τίτλο των κατασκευαστών. Η Mercedes πιστοποίησε για ακόμη μια χρονιά τη δύναμή της στη Formula 1, κατακτώντας τον έκτο συνεχόμενο τίτλο της από το 2014, ισοφαρίζοντας μάλιστα το φοβερό ρεκόρ της Ferrari (σώθηκε στη σημερινή κούρσα από τον δεύτερο Φέτελ), με συνεχόμενες κατακτήσεις από το 1999 έως το 2004.

Συνολικά, η Ferrari έχει αρκετά χρόνια μπροστά της για να απειληθεί ουσιαστικά από τους υπόλοιπους, διότι έχει κατακτήσει 16 φορές το πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τελευταία το 2008. Ακολουθεί η Williams με 9 κατακτήσεις, η McLaren με 8, η Lotus με 7 και η Mercedes με 6.

Τι έγινε στο ιαπωνικό Grand Prix

Ένα στιγμιαίο λάθος του Σεμπάστιαν Φέτελ στην εκκίνηση του αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στον Βάλτερι Μπότας να πεταχτεί μπροστά και να στρίψει πρώτος. Το λάθος του Φέτελ στην εκκίνηση, αξιολογήθηκε από τους κριτές και ο Γερμανός δεν τιμωρήθηκε.

Ο πρώτος γύρος χαρακτηρίστηκε από την επαφή Λεκλέρ – Φερστάπεν, με το Μονεγάσκο να τραυματίζει την εμπρός αεροτομή του και τον Φερστάπεν να βγαίνει στα χώματα και να πληγώνει το μονοθέσιό του σε τέτοιο βαθμό που τελικά αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη. Η επαφή των δύο θα αξιολογηθεί τώρα, αφού τελείωσε ο αγώνας.

Στη συνέχεια είχαμε αρκετά πιτ στοπς από όλους, όχι όμως άλλα δράματα. Ο Βάλτερι Μπότας κατάφερε μετά τις αναγκαστικές αλλαγές ελαστικών του Χάμιλτον να βρεθεί στην πρώτη θέση και με πολύ καλή διαχείριση να την κρατήσει μέχρι το τέλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments