Διεθνή

Συρία: Η Washington Post κάνει λόγο για ηθελημένο βομβαρδισμό της βάσης των ΗΠΑ

Συρία: Η Washington Post κάνει λόγο για ηθελημένο βομβαρδισμό της βάσης των ΗΠΑ
Συρία: "Ανάβει φωτιές" το δημοσίευμα της Washington Post, που αναφέρει ότι η επίθεση των Τούρκων στη βάση των ΗΠΑ κοντά στο Κομπανί έγινε ηθελημένα.

Συρία: Τέσσερις νυν και πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ έθεσαν ευθέως ζήτημα δόλου στην ενέργεια των Τούρκων, οι οποίοι την Παρασκευή “χτύπησαν” θέσεις κοντά στην Εγκατάσταση των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία. Μπορεί προς τα έξω να “βγήκε” ότι οι Τούρκοι επιτέθηκαν λόγω λάθους, ωστόσο οι αξιωματούχοι θεωρούν ότι αυτό έγινε εσκεμμένα, ώστε να απομακρυνθούν οι δυνάμεις των ΗΠΑ από την περιοχή.

Η Washington Post αναφέρει ότι τα πυρά των Τούρκων έπεσαν λίγα μέτρα μακριά από τη βάση στον λόγο Μιστενούρ, στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μακρόπνοες βλέψεις σχετικά με τη Συρία, θεωρώντας ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας θέλει να έχει υπό τον έλεγχό του ένα πολύ μεγαλύτερο τμήμα της Συρίας. 

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Πενταγώνου τόνισε ότι:  «Οι ΗΠΑ απαιτούν να αποφεύγει η Τουρκία ενέργειες που μπορούν να οδηγήσουν σε άμεση αμυντική δράση», ενώ οι Τούρκοι είχαν ξεκαθαρίσει επισήμως ότι τα πυρά δεν είχαν στόχο τη βάση των ΗΠΑ, αλλά το ότι η κίνηση ήταν αποτέλεσμα αυτοάμυνας μετά την επίθεση που δέχθηκαν σε συνοριακό φυλάκιο.

Σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους που μίλησαν στην Washington Post: “Tα πυρά εβλήθησαν από την τουρκική πλευρά των συνόρων και ουσιαστικά δημιούργησαν μια αγκύλη γύρω από το αμερικανικό φυλάκιο καθώς έπεσαν μπροστά και πίσω του, κάτι που δεν θα έκανε κάποιος σε σύμμαχό του και το οποίο πρέπει να ήταν εσκεμμένο”.

Η Τουρκία είπε ότι οι δυνάμεις της άνοιξαν πυρ σε απάντηση πυρών που δέχθηκαν από Κούρδους, αλλά σταμάτησαν να ρίχνουν όταν τους προειδοποίησαν οι Αμερικανοί ότι οι σφαίρες έπεφταν πολύ κοντά τους. Αμερικανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, αμφισβήτησαν κατά πόσον πράγματα προηγήθηκαν κουρδικά πυρά των τουρκικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments