Διεθνή

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Κουρδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τζιχαντιστές για να μας πολεμήσουν στη βόρεια Συρία

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Κουρδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τζιχαντιστές για να μας πολεμήσουν στη βόρεια Συρία
Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επιτέθηκε στις χώρες που διαφωνούν με την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία. 

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Την άποψη ότι οι κουρδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία με σκοπό να επιτεθούν στις τουρκικές δυνάμεις, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Παράλληλα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επιτέθηκε στις χώρες που διαφωνούν με την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία. 

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε πως το PYD/YPG (σ.σ. το κυριότερο κόμμα των Κούρδων της Συρίας και η συροκουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού) «δεν δίστασε να κάνει μια απευθείας συμφωνία με το Νταές (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους). Ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας που έγινε στη Ράκα, εκατοντάδες τζιχαντιστές του Νταές αφέθηκαν ελεύθεροι και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία».

«Δεν άφησαν απλά ελεύθερους τους τρομοκράτες του Νταές στη βόρεια Συρία με αντάλλαγμα να επιτεθούν στην Τουρκία, αλλά τους έδωσαν και χρήματα», ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Επιτιθέμενος στις χώρες που κατακρίνουν την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως ο στόχος αυτών των χωρών είναι να εγκαθιδρύσουν ένα τρομοκρατικό κράτος στη βόρεια Συρία.

«Κοιτάξτε τις χώρες, ειδικά τη Γαλλία, που αντιδρούν (ενάντια στην τουρκική επέμβαση), ο στόχος τους είναι να εγκαθιδρύσουν ένα τρομοκρατικό κράτος εκεί», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Για την αναστολή των εξαγωγών όπλων στην Τουρκία που επέβαλαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες και για τις κυρώσεις εις βάρος της Άγκυρας «όποτε και αν αυτές έρθουν», σημείωσε ο Τσαβούσογλου, «δεν θα επηρεάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments