Ελλάδα

Δεν περίμενε τον Κικίλια: Το πρώτο νησί που απαγόρευσε το κάπνισμα παντού είναι ελληνικό

Δεν περίμενε τον Κικίλια: Το πρώτο νησί που απαγόρευσε το κάπνισμα παντού είναι ελληνικό
Το συγκεκριμένο νησί απαγόρευσε το κάπνισμα πολύ πριν ψηφιστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. 

Ο αντικαπνιστικός νόμος ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή και πλέον το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους δημόσιους χώρους. Υπάρχει όμως ένα νησί που δεν περίμενε τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για να απαγορεύσει το κάπνισμα. Και μάλιστα είναι ελληνικό.

H Αστυπάλαια είναι το πρώτο μέρος παγκοσμίως που είναι smoke free, και σκοπεύει να δημιουργήσει ένα υγιεινό περιβάλλον τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους τουρίστες.

Οι επιχειρήσεις έχουν ενημερωθεί εδώ και μήνες και δήλωσαν πρόθυμες να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Δήμου, ενώ η προσπάθεια ενημέρωσης χρηματοδοτείται από την εταιρεία Παπαστράτος.Ο «SMOKE-FREE» χαρακτήρας που έχει υιοθετήσει η Αστυπάλαια εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας ταυτότητας του νησιού ως «πηγή θετικής ενέργειας», που τοποθετεί στο κέντρο την ευεξία και την ανώτερη ποιότητα ζωής που προσφέρει το νησί.

Το πλαίσιο διαχείρισης του καπνίσματος που θέτει σε εφαρμογή η πρωτοβουλία περιλαμβάνει:

  • – Την αυστηρή εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στο Δημαρχείο, αλλά και σε όλους τους κλειστούς δημοτικούς χώρους.
  • – Δράσεις για την παρότρυνση των επιχειρήσεων του νησιού ως προς την τήρηση της νομοθεσίας για το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους.
  • – Την ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών της Αστυπάλαιας σχετικά με τη SMOKE–FREE πρωτοβουλία, μέσω των ειδικών σημείων ενημέρωσης.

Με στόχο την καλλιέργεια μιας κουλτούρας σεβασμού και πολιτισμού, ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας ανακήρυξε την περιοχή των ανεμόμυλων, σε «ανοικτή ζώνη χωρίς τσιγάρο». Παράλληλα, δήλωσε πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου ο Δήμος Αστυπάλαιας να γίνει ο πρώτος οργανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα που θα λάβει πιστοποίηση «SMOKE-FREE», από μεγάλο, ανεξάρτητο οργανισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments