Διεθνή

Τουσκ – Γιούνκερ: Ιστορικό λάθος το “όχι” Μακρόν στην ένταξη Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας

Τουσκ – Γιούνκερ: Ιστορικό λάθος το “όχι” Μακρόν στην ένταξη Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας
Ο Ζάντ – Κλόντ Γιούνκερ μίλησε για «ιστορικό λάθος», ενώ ο Ντόναλντ Τουσκ τόνισε πως «προσωπικά θεωρώ λάθος το βέτο για την ένταξη της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας».

Τουσκ – Γιούνκερ: Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν  Ο Ζάντ – Κλόντ Γιούνκερ και ο Ντόναλντ Τουσκ μετά το «όχι» του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ε.Ε. Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως «ήταν ένα ιστορικό λάθος αυτό που συνέβη χθες το βράδυ», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε πως «χθες το βράδυ οι ηγέτες συζήτησαν τη διεύρυνση της Ε.Ε., αλλά δεν υπήρχε ομοφωνία για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία».

Κάποιες χώρες-μέλη δεν είναι έτοιμες

«Θα είμαι ξεκάθαρος. Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία δεν φταίνε γι’ αυτό. Και οι δυο χώρες έκαναν αυτά που έπρεπε και είναι έτοιμες για ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς, κάποιες χώρες-μέλη δεν είναι έτοιμες. Γι’ αυτό δεν πήραμε και θετική απόφαση. Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν λάθος. Αλλά δεν θα κάνω περαιτέρω σχόλιο.

Σήμερα θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους φίλους μας της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Σας παρακαλώ, μην εγκαταλείψετε τις προσπάθειες. Καταλαβαίνω την απογοήτευσή σας, γιατί εσείς κάνατε αυτό που σας αναλογούσε και εμείς όχι. Δεν αμφιβάλλω ότι κάποια στιγμή θα γίνετε πλήρη μέλη της Ε.Ε.» συμπλήρωσε ο κ. Τουσκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments