Ελλάδα

Δανειολήπτρια “κάηκε” από τις αναρτήσεις στο facebook και έχασε την υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη (vid)

Δανειολήπτρια “κάηκε” από τις αναρτήσεις στο facebook και έχασε την υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη (vid)
Οι τράπεζες πλέον παρακολουθούν ακόμη και τη δραστηριότητα των δανειοληπτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την αίτηση μιας γυναίκας για την υπαγωγή της στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, απέρριψε το Ειρηνοδικείο Αθηνών λαμβάνοντας υπόψη τις αναρτήσεις της στο Facebook. Η δανειολήπτρια έδειχνε στο πιο δημοφιλές μέσον κοινωνικής δικτύωσης πτυχές της ζωής της από τα ταξίδια και την άνετη ζωή που απολάμβανε στο Λονδίνο. Μόλις η τράπεζα αντιλήφθηκε την βελτιωμένη οικονομική της κατάσταση απέρριψε την αίτηση για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lawspot.gr, η ιστορία άρχισε το 2012, όταν η δανειολήπτρια εργαζόταν ως δακτυλογράφος σε εφημερίδα και λάμβανε για ένα χρόνο επίδομα ανεργίας. Μετά τη λήξη του, εμφανίζεται να μην έχει κανένα εισόδημα ενώ τα εισοδήματα του συζύγου της δεν ξεπερνούσαν τα 660 ευρώ μηνιαίως.

Οι δικηγόροι της τράπεζας από την οποία η γυναίκα είχε λάβει στεγαστικό δάνειο με υπόλοιπο οφειλής 76.000 ευρώ, προσκόμισαν στο δικαστήριο φωτογραφίες από το προφίλ της στο Facebook, που την έδειχναν να ζει μια άνετη ζωή με το σύζυγο της και να εργάζονται στο Λονδίνο, εδώ και μία τετραετία.

Προσέφυγαν στα δικαστήρια και το Ειρηνοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση της για την υπαγωγή στις διατάξεις του Νόμου 3869 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η δανειολήπτρια θα πρέπει τώρα είτε να ξοφλήσει ολόκληρο το ποσό που χρωστάει, είτε να επιδιώξει ρύθμιση του χρέους απευθείας με την Τράπεζα.

Ο δικηγόρος Γιώργος Νικολόπουλος ανέφερε στην ΕΡΤ  ότι οι δανειολήπτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς πλέον οι τράπεζες παρακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments