Video

Τα 5 πιο «βυσματικά» στρατόπεδα στην Ελλάδα

Τα 5 πιο «βυσματικά» στρατόπεδα στην Ελλάδα
Αν δεν έχεις μέσο, αυτά τα στρατόπεδα δεν υπάρχει περίπτωση να τα δεις ποτέ.

Η στρατιωτική θητεία δεν είναι εύκολη. Απαιτεί ηρεμία, υπακοή, πειθαρχία και πολύ ψυχραιμία. Το πιο δύσκολο κομμάτι στο στρατό είναι η στιγμή της μετάθεσης. Μέχρι να σου ανακοινωθεί σε ποιο στρατόπεδο πρέπει να παρουσιαστείς έχεις κόμπο στο στομάχι, νιώθεις ένα σφίξιμο στο στήθος όπως όταν δίνεις πανελλήνιες.

Όμως υπάρχουν και εκείνοι που δεν έχουν λόγο να αγχώνονται, καθώς έχουν κάνει τα “κουμάντα”. Έχουν ρίξει τα απαραίτητα τηλέφωνα για να μπορέσουν να περάσουν όσο πιο εύκολα και χαλαρά τους μήνες του φανταρικού. Τα λεγόμενα “βύσματα”. Όλοι γνωρίσαμε έναν τέτοιο “βυσματία” κατά της διάρκεια της θητείας μας και πάντα τον κοιτούσαμε με μισό μάτι κάθε φορά που είχε έξοδο, δηλαδή κάθε μέρα.

Ποια είναι όμως τα πιο βυσματικά στρατόπεδα στην Ελλάδα; Θα εξαιρέσουμε τα  τρία τα οποία δεν είναι για τους κοινούς θνητούς. Αν καταφέρεις να μπεις Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής στην Κατεχάκη, ΚΕΔΑ Ζούμπερι, ή στο Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού στη Θεσσαλονίκη, τότε είσαι το μεγαλύτερο βύσμα στην Ελλάδα.

Στρατιωτικό Πρατήριο Θεσσαλονίκης

Να ξεκινήσουμε από μια λεπτομέρεια: το καλό, το βαρβάτο βύσμα βρίσκεται σε στρατόπεδο που είναι δίπλα στο σπίτι του, αλλιώς δεν είναι βύσμα, είναι να’ χαμε να λέγαμε και να’ χαμε να πούμε. Άμα είσαι από Θεσσαλονίκη λοιπόν, καλύτερο μέρος για να την αράξεις στο στρατό δεν υπάρχει από το Πρατήριο. Δίπλα από το Αλεξάνδρειο, πέντε λεπτά από τον Λευκό Πύργο και πάνω απ’ όλα καμία υπηρεσία. Δεν φοράς στρατιωτικά ρούχα, δεν ξυρίζεσαι, απλά κάνεις σαν να δουλεύεις σε ένα σούπερμαρκετ. Και Κυριακές έχεις και ρεπό εννοείται. Ζωάρα.

Λέσχη Αξιωματικών Ένοπλων Δυνάμεων

Εκεί πάνε και τρώνε οι στρατιωτικοί. Μόνο που υπάρχει μια λεπτομέρεια. Οι στρατιωτικοί έχουν σπίτια. Δεν είναι φανταράκια να κάθονται να τρώνε μέσα στα στρατόπεδα. Κοινώς, η Λέσχη είναι σχεδόν πάντα άδεια. Άντε να σκάσουν κάνα-δυο στρατιωτικοί να πιουν κάνα καφέ το πολύ. Και εσύ που είσαι προσωπικό υπηρεσίας μέσα στη Λέσχη ουσιαστικά δεν υπηρετείς κανέναν. Απλά κάθεσαι και βλέπεις μπάλα όλη μέρα. Εντάξει, καμιά φορά έρχονται και στρατιωτικοί να δουν μπάλα μαζί σου. Ε, αυτή είναι η πιο κοντινή επαφή που έχεις με ανωτέρους.

Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Έχεις βρεθεί ποτέ σε κάποια δημόσια υπηρεσία; Αν ναι θα ξέρεις ήδη πως είναι μύθος ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι απλά κάθονται και δεν δουλεύουν. Αλλά αν έχεις αυτό το κλισέ στο κεφάλι σου υπάρχει μόνο ένα μέρος που μπορεί να το δεις να παίρνει σάρκα και οστά και αυτό είναι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Εκεί, αν είσαι φαντάρος, έχεις απλά μια αποστολή: να κάθεσαι. Θα απολυθείς, μετά θα σκέφτεσαι ότι θα πρέπει να δουλέψεις και θα γίνεις ο περίεργος της παρέας σου διότι θα λες «χίλιες φορές στρατός».

Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού

Η υπηρεσία που κάνει γεωγραφική ανάλυση των εδαφών της Ελλάδας, στέλνεις τις αναλύσεις της σε άλλα στρατόπεδα και άλλα τέτοια ωραία και τόσο ενδιαφέροντα (not). Μόνο που επειδή η Ελλάδα είναι συγκεκριμένη και οι γεωγραφικές της αλλαγές δεν είναι και πάρα πολύ μεγάλες από μέρα σε μέρα, η καθημερινότητα εκεί για έναν φαντάρο δεν έχει και πάρα πολύ ενδιαφέρον. Μαντέψτε: στον στρατό καθημερινότητα χωρίς ενδιαφέρον είναι μια καλή καθημερινότητα!

Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Ελληνικού Στρατού

Όλοι οι ειδικοί των βυσμάτων το προτείνουν με ένα στόμα και με μια φωνή: ΚΕΤΕΣ και η ζωάρα στο στρατό αποκτά άλλη αξία. Εντάξει, έχει και τα κακά του να είσαι στο ΚΕΤΕΣ. Για παράδειγμα, πρέπει πρωινιάτικα να ξυπνάς και να τραβιέσαι στο στρατόπεδο. Αλλά εντάξει, στις 11:00 την έχεις κάνει οπότε μικρό το κακό. Άμα σου κάτσει να είσαι και «δύο έξω»; Διήμερο και σπίτι σου, τα λέμε μεθαύριο με το καλό. Όσοι πέρασαν από εκεί έχουν να το λένε: τίποτα πιο βυσματικό από το ΚΕΤΕΣ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments