Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Τα θετικά και τα αρνητικά μετά από 3 ματς στην EuroLeague

Ολυμπιακός: Τα θετικά και τα αρνητικά μετά από 3 ματς στην EuroLeague
Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες δεν έχουν εμφανίσει καθόλου καλή εικόνα στα τρία πρώτα παιχνίδια στην EuroLeague

Μπορεί στην Euroleague να έχουν παιχτεί μόλις 3 αγωνιστικές, όμως έχουν αρχίσει να διακρίνονται τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία των ομάδων. Ο Ολυμπιακός σε αυτές τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, έχοντας μάλιστα αντιμετωπίσει υποδεέστερους αντιπάλους, έχει παρουσιάσει μία πολύ κακή και προβληματική εικόνα. Θυμίζουμε ότι οι Πειραιώτες έχουν αντιμετωπίσει Βιλερμπάν,  Βαλένθια και Ζενίτ, οι οποίες πέρσι δεν αγωνίζονταν στην Euroleague.

Οι “ερυθρόλευκοι”, λοιπόν, εμφανίζουν μεγάλο πρόβλημα στον συσχετισμό ασίστ/λάθη, δείγμα της εμφανέστατης αδυναμίας που υπάρχει στο κομμάτι της δημιουργίας, λόγω της έλλειψης ποσότητας καλών παικτών σε αυτόν τον τομέα. Από τις 18 ομάδες, βρίσκονται στη 17η (!) θέση, έχοντας μέσο όρο 14.3 ασίστ και 14.6 λάθη. Οι τελικές πάσες είναι λιγότερες από τις κακές αποφάσεις, οι οποίες και υπερισχύουν. Για να καταλάβετε την διαφορά, η Αναντολού Εφές που βρίσκεται στη πρώτη θέση σε αυτόν τον τομέα, έχει μέσο όρο 22.0 ασίστ και μόλις 8.6 λάθη…

Ο δεύτερος τομέας ο οποίος «πονάει» τους Πειραιώτες, είναι το περιφερειακό σουτ.

Μπορεί ο Ντέιβιντ Μπλατ να επιχείρησε φέτος να στελεχώσει το ρόστερ του με παίκτες που θα είναι σκόρερ, διαθέτοντας έφεση στο τρίποντο, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” στη πράξη έχουν… σπάσει τα καλάθια. Το γεγονός αυτό, βέβαια, φαινόταν από τα φιλικά, αλλά τώρα βγάζει… μάτι και στα επίσημα. Ο Ολυμπιακός είναι η 15η ομάδα σε αυτό το κομμάτι στη διοργάνωση, έχοντας μέσο όρο 28.7% (19/66 τρίποντα). Σημειώνει περίπου 6 τρίποντα ανά 22 προσπάθειες. Για να δείτε την διαφορά με τον πρώτο, η ΤΣΣΚΑ έχει 45.7%, με 14/31 σουτ ανά παιχνίδι.

Πρόβλημα υπάρχει και στην επίθεση. Αν και ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τρεις ομάδες (Βιλερμπάν, Βαλένθια, Ζενίτ) που δεν φημίζονται για την δυναμική τους στην άμυνα, οι Πειραιώτες έχουν μέσο όρο 73.3 πόντους, όντας στη 14η θέση της κατάταξης. Κάτι που είναι μακριά από τον στόχο των 80 πόντων μέσο όρο, που επιθυμούσε ο Ντέιβιντ Μπλατ. Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Άλμπα Βερολίνου, βρίσκονται στη πρώτη θέση με 91 πόντους.

Βέβαια σε τρεις τομείς οι “Ερυθρόλευκοι” είναι πολύ καλοί

Είναι δεύτεροι στα ριμπάουντ (39.0 μέσο όρο), κάτι που βέβαια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον συγκλονιστικό Νίκολα Μιλουτίνοφ (έχει 13.3 μέσο όρο), δεύτεροι στα κλεψίματα (8.0 ανά παιχνίδι), ενώ διαθέτουν και την τρίτη καλύτερη άμυνα, με 74.0 παθητικό. Όμως, ας μην ξεχνάμε πως δεν αντιμετώπισε πρωτοκλασάτες ομάδες (Φενέρμπαχτσε, Εφές, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα), αλλά τρεις ομάδες (Βιλερμπάν, Βαλένθια, Ζενίτ) περιορισμένων δυνατοτήτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments