Κόσμος

Ταϊλάνδη: Ο βασιλιάς αφαίρεσε τίτλους και αξιώματα από την επίσημη αγαπημένη του

Ταϊλάνδη: Ο βασιλιάς αφαίρεσε τίτλους και αξιώματα από την επίσημη αγαπημένη του
Ταϊλάνδη: Ο Μάχα Βατζιραλόνγκορν κατηγορεί την βασιλική σύντροφό του Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι για«απιστία απέναντι στον μονάρχη».

Ταϊλάνδη: Τους τίτλους και τα στρατιωτικά αξιώματα που είχε απονείμει στην 34χρονη βασιλική σύντροφό του Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι αφαίρεσε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν , κατηγορώντας την για «απιστία απέναντι στον μονάρχη», όπως ανακοίνωσαν αργά απόψε τα ανάκτορα.

Η 34χρονη Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι είχε αναγορευτεί επίσημη βασιλική σύντροφος μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Δύο μήνες νωρίτερα ο βασιλιάς παντρεύτηκε την Σουτίντα Τιτζάι, 41 ετών, την έως τώρα υποδιευθύντρια της σωματοφυλακής του. Λίγες ημέρες πριν από τη στέψη του, τον Μάιο, της απένειμε τον τίτλο της βασίλισσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανακτόρων, η Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι  χαρακτηρίζεται «αγνώμονας» και «φιλόδοξη» και πως η ίδια επιχειρούσε «να ανέλθει στο ίδιο επίπεδο με τη βασίλισσα». Η Σινινάτ, η οποία είναι υποπτέραρχος, πιλότος, νοσηλεύτρια και σωματοφύλακας, ήταν η πρώτη γυναίκα στην οποία απονεμήθηκε ο τίτλος της βασιλικής συντρόφου εδώ και έναν αιώνα.

Σύμφωνα με την δισέλιδη ανακοίνωση, η Σινινάτ «συμπεριφερόταν με τρόπους που δεν αρμόζουν στον τίτλο της» και «δεν ήταν ικανοποιημένη με τον τίτλο αυτόν» ενώ ταυτόχρονα «επιδεικνύει ανυπακοή απέναντι στον βασιλιά και της βασίλισσα». Είχε προσπαθήσει επίσης να σταματήσει την αναγόρευση της Σουτίντα σε βασίλισσα πριν από τη στέψη του βασιλιά ο οποίος της έδωσε τη θέση της βασιλικής συντρόφου ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα λυνόταν «ένα πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει τη μοναρχία». Όμως εκείνη καταχράστηκε την εξουσία που της είχε δοθεί και έδινε εντολές εκ μέρους του 66χρονου βασιλιά.

Ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλόνγκορν ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2016. Η βασίλισσα Σουτίντα είναι η τέταρτη σύζυγός του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments