Ελλάδα

“Κόκκινος” συναγερμός για τους μετανάστες – Έδιωξαν 200 πρόσφυγες από τα Βρασνά (vid)

“Κόκκινος” συναγερμός για τους μετανάστες – Έδιωξαν 200 πρόσφυγες από τα Βρασνά (vid)
Μεταναστευτικό: Στις Βρυξέλλες ο Κουμουτσάκος για να συναντήσει τον Μαργαρίτη Σχοινά και την επίτροπο αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική.

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά, κυρίως, παράλια. Περισσότεροι από 5000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, ενώ το σχέδιο της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών βρίσκει εμπόδια στις αντιδράσεις κατοίκων της ενδοχώρας που διαφωνούν με τις μετεγκαταστάσεις ατόμων από τα νησιά στις ήδη επιβαρημένες περιοχές τους.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά στο σχέδιό του για μετακίνηση τουλάχιστον 3000 ατόμων από τα κέντρα υποδοχής στην ενδοχώρα, μέσα στις επόμενες 3 με 4 εβδομάδες, τις τελευταίες 15 ημέρες έφθασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περισσότεροι από 5000 μετανάστες και πρόσφυγες, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο της αποσυμφόρησης.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για το μεταναστευτικό, Γιώργος Κουμουτσάκος, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου σε συναντήσεις που θα έχει με τον Αντιπρόεδρο της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, αρμόδια και για τη μεταναστευτική πολιτική, Ίλβα Γιόχανσον, να συζητήσει τις προοπτικές του μεταναστευτικού/προσφυγικού σε συνέχεια των συμπερασμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Έδιωξαν 200 μετανάστες από τα Βρασνά

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ήταν προγραμματισμένη η άφιξη προσφύγων και μεταναστών στα Βρασνά Θεσσαλονίκης. Ωστόσο 150 κάτοικοι της περιοχής δεν εκδήλωσαν απλά την αντίθεση τους με τη φωνή τους. Αρχικά έκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού προκειμένου να μη μπορέσουν να φτάσουν τα πούλμαν με τους 200 μετανάστες.

Τελικά οκτώ λεωφορεία με 200 πρόσφυγες προερχόμενους από τη Σάμο έφτασαν στην περιοχή. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα των κατοίκων και να φτάσουν με ασφάλεια οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν.

Υπέκυψαν στις πιέσεις οι ξενοδόχοι

Μετά από αρκετή ένταση και μεγάλη ταλαιπωρία τα λεωφορεία έφτασαν στον προορισμό τους. Ωστόσο οι διαμαρτυρόμενοι άσκησαν πιέσεις στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων να μη δεχτούν τους πρόσφυγες. Παρά την αρχική τους συγκατάθεση, αναγκάστηκαν να μη δεχτούν τους πρόσφυγες.

Λίγο αργότερα οι αρχές αποφάσισαν ότι 200 αιτούντες άσυλο να μεταφερθούν στην Χαλκίδα. Στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησης των μεταναστών και των προσφύγων οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των Βρασνών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.

Δείτε στο βίντεο του thestival.gr εικόνες με τα όσα διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα στα Βρασνά:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments