Αθλητισμός

Χιούστον Ρόκετς – Μιλγουόκι Μπακς 111-117

Χιούστον Ρόκετς – Μιλγουόκι Μπακς 111-117
Χιούστον Ρόκετς - Μιλγουόκι Μπακς: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε triple double στην πολύ δύσκολη νίκη των "Ελαφιών" μέσα στο Χιούστον με 117-111.

Χιούστον Ρόκετς – Μιλγουόκι Μπακς: Εντυπωσιακά ξεκίνησαν τη σεζόν οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι. Ο Γιάννης σημείωσε «triple double» στο πρώτο φετινό παιχνίδι της ομάδας, οι Μπακς ανέτρεψαν διαφορά 16 πόντων και επικράτησαν των Ρόκετς στο Χιούστον με 117-111, στο ντεμπούτο του Ράσελ Ουέστμπρουκ με τις «ρουκέτες».

Ο Αντετοκούνμπο τελείωσε την αναμέτρηση με 30 πόντους, 13 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ ενώ αποβλήθηκε με έξι φάουλ 5 λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης. Οι Μπακς ήταν μπροστά 101-95 σε εκείνο το σημείο αλλά δεν κατέρρευσαν παρά το γεγονός ότι ο περυσινός MVP παρακολουθούσε τη συνέχεια του αγώνα από τον πάγκο. Η ομάδα στηρίχτηκε στη συλλογικη προσπάθεια και έφτασε στη νίκη καθώς επτά παίκτες του Μιλγουόκι τελείωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων.

Δεύτερος σκόρερ των νικητών ο Ουέσλι Μάθιους με 14 πόντους, ενώ ο Ιλιάσοβα είχε 13 (11 ριμπάουντ) ερχόμενος από τον πάγκο. Από 11 πόντους είχαν οι Ερικ Μπλέντσοου, Κρις Μίντλετον και Μπρουκ Λόπεζ, ενώ 10 είχε ο Πατ Κόνατον. Για το Χιούστον, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Χιούστον είχε 24 πόντους, 16 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Ο Τζέιμς Χάρντεν τελείωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους, 14 ασίστ και 7 ριμπαόυντ αλλά με πολύ άσχημα ποσοστά (1/5 δίπ., 1/8 τριπ.) ενώ ο Κλιντ Καπέλα πρόσθεσε 13 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι

Στο ξεκίνημά τους οι Ρόκετς ήταν εκπληκτικοί. Έπιασαν τους Μπακς από τον… λαιμό και έκαναν ένα γρήγορο 12-2. Οι Μπακς αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση και σταθερότητα στην άμυνα και ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο στο -7 (30-23). Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη στο δεύτερο δωδεκάλεπτο με τους Ρόκετς να έχουν το γκάζι στο πάτωμα και να κλείνουν το ημίχρονο με τη μεγαλύτερη έως τότε διαφορά υπέρ τους (66-50).

Και εκεί που έδειχνε πως το ματς δεν είχε γυρισμό για τον Αντετοκούνμπο και την παρέα του, ο κόουτς Μπούντενχολζερ σαν να άλλαξε τσιπάκι στη ομάδα. Η διαφορά άρχισε αργά αλλά σταθερά να πέφτει, κλείνοντας το τρίτο δωδεκάλεπτο στο -9 (87-78). Στη τέταρτη περίοδο οι Μπακς έκαναν το «μπαμ». Με ένα επί μέρους 13-3 πήραν για πρώτη φορά στο ματς το προβάδισμα (91-90), με τους Ρόκετς να απαντούν και να προσπερνούν εκ νέου με 95-91. Δεύτερο μεγάλο σερί από το Μιλγουόκι (10-0) που πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με 101-95.

Κάπου εκεί το ματς τελείωσε ουσιαστικά. Ακόμα και αν έμεναν 5’ για να ολοκληρωθεί. Ακόμα και αν δεν αγωνίστηκε στο διάστημα αυτό ο Αντετοκούνμπο που έμεινε στον πάγκο με 6 φάουλ. Τα υπόλοιπα Ελάφια βγήκαν μπροστά, πέτυχαν μεγάλα σουτ και άντεξαν την πίεση των Ρόκετς παίρνοντας τελικά τη νίκη με 117-111.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments