Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο σπίτι του Χιλιανού πρέσβη [vid]

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο σπίτι του Χιλιανού πρέσβη [vid]
Ρουβίκωνας: Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας βρέθηκαν έξω από το σπίτι του Χιλιανού πρέσβη και πέταξαν τρικάκια υπέρ των εξεγερμένων στη Χιλή.

Ρουβίκωνας: Τις τελευταίες μέρες η Χιλή έχει σημαδευτεί από σοβαρά επεισόδια. Χιλιάδες κόσμου βγαίνει στους δρόμους παρά την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης και την κρατική καταστολή. Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Χιλής έκαναν παρέμβαση στο σπίτι του Χιλιανού πρέσβη.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν κάποια ζημιά. Λίγο αργότερα αναρτήθηκε στο Indymedia ένα κείμενο που αναφέρει μεταξύ άλλων: Σε αυτά τα πρόσφατα ιστορικά γεγονότα και στις εξελίξεις, είναι εξόφθαλμες οι ομοιότητες στους τόπους που ονομάζονται Χιλή και Ελλάδα. Από την κατάρρευση δύο φασιστικών δικτατορικών καθεστώτων και την οικονομική εξαθλίωση των κοινωνικών βάσεων των δύο χωρών, στην κατ’ επίφαση εκκαθάριση φασιστικών θυλάκων στο στρατό και στην αστυνομία -που δεν έγινε ποτέ-, έως τα ιστορικά και δυναμικά αναρχικά κινήματα που γεννήθηκαν.

Δύο κινήματα που το 2008 στην Ελλάδα και σήμερα στη Χιλή, στάθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα γεννημένα από την ίδια την κοινωνία, παλεύοντας για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Εμείς με την σειρά μας στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου Χιλιανού λαού και για αυτό επιλέξαμε σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου να παρέμβουμε με τρικάκια στο σπίτι του Πρέσβη της Χιλής, ως ένδειξη υποστήριξης στην ιστορική συγκυρία στη Χιλη”.

Δείτε το σχετικό βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments