Διεθνή

Έλεν Λορντ: Οι S-400 θα έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα έως το τέλος του έτους

Έλεν Λορντ: Οι S-400 θα έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα έως το τέλος του έτους
Έλεν Λορντ: Η Αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ εκτίμησε ότι τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα είναι σε πλήρη μαχητική ετοιμότητα στο τέλος του έτους.

Έλεν Λορντ: Στην εκτίμηση ότι τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που αγόρασε η Τουρκία από την Ρωσία θα έχουν τεθεί σε πλήρη μαχητική ετοιμότητα έως το τέλος του τρέχοντος έτους, προέβη η αμερικανική κυβέρνηση μέσω δηλώσεων της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας Έλεν Λορντ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS από την Ουάσιγκτον, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας δήλωσε πως «αναμένουμε ότι θα είναι σε πλήρη μαχητική ετοιμότητα στο τέλος του έτους».

Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Ρωσία είχε ανακοινώσει τη σύναψη συμφωνίας με την Τουρκία για την πώληση συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία προβλέπει τη μερική μεταβίβαση τεχνολογιών κατασκευής τους στην τουρκική πλευρά. Οι πρώτες παραδόσεις των S-400 άρχισαν στις 12 Ιουλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments