Αθλητισμός

Βασίλης Σπανούλης: Χωρίς ασίστ στη Μόσχα ο αρχηγός των «Ερυθρόλευκων»

Βασίλης Σπανούλης: Χωρίς ασίστ στη Μόσχα ο αρχηγός των «Ερυθρόλευκων»
Βασίλης Σπανούλης: Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να φύγει με σπουδαία νίκη από την Μόσχα επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ, με το επίτευγμα του να γίνεται ακόμη σπουδαιότερο την στιγμή που ο αρχηγός του, Βασίλης Σπανούλης έμεινε στο μηδέν στον τομέα της δημιουργίας.

Βασίλης Σπανούλης: Δεν είναι πολλά τα βράδια που ο αρχηγός του Ολυμπιακού αγνοεί το… σερβιτοριλίκι. Ο 37χρονος γκαρντ στο παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρέθηκε στο παρκέ για 18:53′ μετρώντας 8 πόντους (0/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/3 βολές), ενώ η στατιστική του είχε 2 ριμπάουντ, αλλά καμία ασίστ. Η τελευταία στατιστική αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης δεν συνηθίζει να μένει στο μηδέν στην κατηγορία της τελικής πάσας. 

Οι παρουσίες του σε επίπεδο Ευρωλίγκα είναι αμέτρητες. Ο 37χρονος έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να διατηρηθεί στην κορυφή πολλών στατιστικών, δημιουργώντας τον μύθο ενός εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης. Η πλούσια καριέρα του σε Παναθηναϊκό και – πολύ περισσότερο – Ολυμπιακό μαρτυρά το μεγαλείο του παίκτη που είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Το μηδέν στην δημιουργία στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια σπάνια παρένθεση. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός των «Ερυθρόλευκων» έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχη εμφάνιση άλλες εννιά φορές.

Τρεις παρουσίες με την φανέλα του Παναθηναϊκού και έξι με αυτή του Ολυμπιακού μένουν στο μυαλό του Βασίλη Σπανούλη ως οι πιο αποδοτικές σε θέμα δημιουργίας. Με τα «Πράσινα» Ο Σπανούλης έμεινε στο μηδέν στα παιχνίδια κόντρα σε Πρόκοπ, Παρτιζάν και ΤΣΣΚΑ, ενώ με την ερυθρόλευκη φανέλα το ιστορικό χαμηλό πραγματοποιήθηκε δύο φορές κόντρα στη “ρώσικη αρκούδα”, δύο κόντρα στην Μπαρτσελόνα και από μία κόντρα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments