Ελλάδα

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας: Επεισόδια και χρήση χημικών της αστυνομίας στην πορεία των φοιτητών

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας: Επεισόδια και χρήση χημικών της αστυνομίας στην πορεία των φοιτητών
Ένταση στο κέντρο της Αθήνας: Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια της πορείας για το άσυλο στα πανεπιστήμια.

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας: Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλαϊνή πλευρά της Βουλής στο ύψος όπου βρίσκονται τα «λουλουδάδικα» στο πλαίσιο πορείας που πραγματοποίησε ομάδα φοιτητών που πρόσκειται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας μετά το τέλος της πορείας φοιτητών που διαμαρτύρονταν για τις «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης. Η ένταση ξεκίνησε όταν η πορεία ολοκληρώθηκε… Τότε οι φοιτητές επιχείρησαν να πλησιάσουν τις κλούβες των ΜΑΤ και να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό δίπλα στη Βουλή πετώντας πέτρες με συνέπεια να ακολουθήσουν συγκρούσεις. Τα ΜΑΤ τους απώθησαν με χημικά και κρότου λάμψης με τα επεισόδια παίρνουν έκταση.

Οι φοιτητές, μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, να πραγματοποιηθούν όλες οι μετεγγραφές και να βρεθεί λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων για όσους μείνουν εκτός. Παράλληλα, τάσσονται κατά των διαγραφών φοιτητών, της κατάργησης του ασύλου και της ισοτίμησης κολεγίων-πανεπιστημίων. Σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 78 φοιτητικοί σύλλογοι και συνελεύσεις ετών από όλη την Ελλάδα.

Πάντως, ομάδα φοιτητών που πρόσκειται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά πραγματοποιούν αυτή την ώρα ξεχωριστή πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments