Ελλάδα

Ταλαιπωρία στο κέντρο της Αθήνας – Τρεις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις

Ταλαιπωρία στο κέντρο της Αθήνας – Τρεις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας: Τρεις πορείες είναι προγραμματισμένες για σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας με κύριο θέμα το άσυλο στα πανεπιστήμια.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας: Τρεις συγκεντρώσεις αναμένεται να διεξαχθούν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Ταλαιπωρία για τους οδηγούς που θα βρεθούν στο κέντρο της πόλης σήμερα, καθώς για αρκετές ώρες κεντρικοί δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί με την τροχαία να συνιστά υπομονή. Βασικό θέμα και των τριών πορειών το άσυλο στα πανεπιστήμια, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση.

Η αρχή θα γίνει στις 12 το μεσημέρι με μερίδα φοιτητών να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια και να πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή κατά των αλλαγών του στο πανεπιστημιακό άσυλο. Στη συνέχεια, στη μία το μεσημέρι θα ακολουθήσει πορεία του ΠΑΜΕ στη Βουλή κατά του νομοσχεδίου για το άσυλο, το οποίο σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή. Τέλος, στις 6 το απόγευμα, για τον ίδιο λόγο, αντιρατσιστικές οργανώσεις θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει νέα πορεία προς τη Βουλή. Συμμετέχουν οι οργανώσεις: ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», Δίκτυο Αφρικανών στην Ελλάδα, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το άσυλο στα πανεπιστήμια αναφέρει τις εξής διατάξεις:

  • Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, η οποία αποτελεί θεσμική εγγύηση της αδέσμευτης και απαραβίαστης επιστημονικής σκέψης, έρευνας και διδασκαλίας.
  • Η ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι., έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει.
  • Εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι αρμόδιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων.».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments