Διεθνή

Halloween 2019: Το doodle της Google για την δημοφιλή γιορτή

Halloween 2019: Το doodle της Google για την δημοφιλή γιορτή
Halloween 2019: Το σημερινό doodle της google είναι αφιερωμένο

Halloween 2019: Το Ηalloween έγινε μόδα στην Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια έγινε τάση και στην Ελλάδα αλλά με διαφορετικό τρόπο από τις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα δεν γιορτάζεται με χτυπήματα στις πόρτες για κέρασμα. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι το γιορτάζουν με μεταμφιέσεις, εκδηλώσεις, happenings και σίγουρα πολλά γλυκίσματα.

Το Halloween (Χάλοουϊν) πέφτει κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου, η οποία φέτος είναι ημέρα Πέμπτη. Είναι επίσης η ημέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο έπρεπε να εγκαταλείψει επισήμως την ΕΕ. Το Halloween δηλώνει και την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων (1 Νοεμβρίου). Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, το Halloween 2019 θα χαρακτηριστεί από δραστηριότητες όπως το «φάρσα» («τέχνασμα») ή «κέρασμα», και τα παιδιά (κατά κύριο λόγο σε ΗΠΑ και Καναδά), το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, θα ντυθούν με φανταχτερά-τρομακτικά ρούχα και θα έχουν σκαλισμένες κολοκύθες.

Μια τέτοια ημέρα λοιπόν, όπως το Halloween 2019, η Google δεν θα μπορούσε να μην αφιερώσει ένα Doodle. Το φετινό διαδραστικό σκίτσο απεικονίζει ένα χαρακτηριστικό πλάσμα, με εκπλήξεις από ζώα που συνήθως σχετίζονται με ταινίες τρόμου, ιστορίες φαντασμάτων και… διακοσμήσεις από Halloween. Τα ζώα που βλέπετε εξαρτώνται από τις πόρτες που επιλέγετε. Διαλέξτε «τέχνασμα» ή «κέρασμα» για να μάθετε περισσότερα!

Halloween 2019: Ο μύθος πίσω από το έθιμο της… κολοκύθας

Το έθιμο της κολοκύθας έχει ρίζες σ’ έναν παλιό ιρλανδικό μύθο, αυτόν του τσιγκούνη Τζακ, ο οποίος κάποια μέρα έπεισε τον διάβολο να μεταμφιεστεί σε κέρμα, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν στο μαγαζί όπου βρίσκονταν. Κάθε φορά όμως που ο διάβολος ήταν να επανέλθει στην αρχική του μορφή, ο Τζακ τον κρατούσε παγιδευμένο δίπλα σ’ έναν σταυρό και για να τον ελευθερώσει, του ζητούσε πάντα αντάλλαγμα.

Όταν ο Τζακ πέθανε, πήγε στον παράδεισο όμως ο Θεός δεν τον δέχτηκε. Έτσι τον έστειλε στην κόλαση αλλά ούτε και ο διάβολος τον ήθελε. Τον έδιωξε λοιπόν, αλλά του έδωσε ένα κάρβουνο για να μπορεί να πορευτεί μέσα στη νύχτα. Ο Τζακ σκάλισε τότε ένα ραπάνι (είχε πάντα μαζί του καθώς ήταν ένα από τα αγαπημένα του λαχανικά), και έβαλε μέσα το κάρβουνο. Από τότε, περιπλανιέται στον κόσμο, μη μπορώντας να βρει κάποιο μέρος να αναπαύσει την ψυχή του… λέει ο μύθος. Σε κάθε Halloween οι Ιρλανδοί σκάλιζαν ραπάνια, πατάτες και κολοκύθες, έβαζαν μέσα ένα κερί και τα τοποθετούσαν κοντά σε παράθυρα, για να κρατούν μακριά τα κακά πνεύματα. Κάπως έτσι έμεινε μέχρι σήμερα… το έθιμο της κολοκύθας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments