Αθλητισμός

Ρικ Πιτίνο: Έρχεται για να αναλάβει την Εθνική Ελλάδος

Ρικ Πιτίνο: Έρχεται για να αναλάβει την Εθνική Ελλάδος
Ρικ Πιτίνο: Ο Αμερικανός προπονητής φέρεται να έρχεται στην Αθήνα σε λίγες ημέρες για να αναλάβει τα ηνία της Εθνικής Ελλάδος στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Ρικ Πιτίνο: Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι ο Αμερικανός προπονητής θα βρεθεί στην Αθήνα στις 7 Νοεμβρίου και δεν ήταν λίγα τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει για το ταξίδι του αυτό. Άλλωστε, ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων του Παναθηναϊκού μετά το περσινό πέρασμα του στην ομάδα. Οπότε, οι φίλοι των «πράσινων» είχαν ενθουσιαστεί με την ιδέα και μόνο μιας πιθανής επιστροφής του στον πάγκο του «Τριφυλλιού». Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η στήλη «Slam Dunk» του «sdna.gr», o Ρικ Πιτίνο θα βρεθεί στην Ελλάδα για να αναλάβει τα ηνία της Εθνικής ομάδας στο επερχόμενο Προολυμπιακό τουρνουά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Αμερικανός προπονητής θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, για να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να αναλάβει ο ίδιος την Εθνική Ελλάδος. Όσον αφορά το συμβόλαιο του, ο Πιτίνο δεν αναμένεται να αμειφθεί πλουσιοπάροχα, καθώς και τα οικονομικά της ομοσπονδίας είναι αρκετά περιορισμένα, αλλά αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον έμπειρο τεχνικό είναι να αγωνιστεί στο τουρνουά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και να κυνηγήσει τη διοργάνωση του Προ-Ολυμπιακού η ΕΟΚ.

Ο «Greek Freak» δύσκολα θα αρνηθεί την κλήση μετά και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ρικ Πιτίνο, ενώ η συνύπαρξη και των δύο τους θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Τάιλερ Ντόρσει, να δεχθούν την κλήση για την Εθνική Ελλάδος. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και για τη FIBA. Διότι το ΟΑΚΑ θα γίνει πόλος έλξης αν η παγκόσμια ομοσπονδία δώσει τη διοργάνωση στην Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, δεν έχει αποκλειστεί και η πιθανότητα να συμβάλει η Πολιτεία στην ανάληψη της διοργάνωσης. Παράλληλα, η παρουσία του Πιτίνο θα είναι η εγγύηση που θέλουν όλοι. Ο Γιάννης, ο Καλάθης που τον λατρεύει λόγω κοινής γλώσσας, ακόμα και «αντίπαλοι» όπως ο Πρίντεζης που τον εκτιμά, ο Παπαγιάννης που τον είχε βασικό στην Ευρωλίγκα, ο Παπαπέτρου που είχε καλή συνεργασία, ο Μπουρούσης που ψάχνει ένα ιδανικό φινάλε στην Εθνική.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο Γιάννης Σκουρτόπουλος είναι αυτός που θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στα παράθυρα, με τον Πιτίνο να αναλαμβάνει την ομάδα το καλοκαίρι. Έτσι, δε θα έχει κανένα θέμα να πάρει τον χρόνο του με τα ιατρικά ζητήματα στις ΗΠΑ που σε μεγάλο βαθμό προχωρούν σε διευθέτηση. Κι ούτε φυσικά του απαγορεύει να πάρει μια άλλη δουλειά είτε πριν είτε μετά. Εξάλλου, ο ίδιος θεωρεί τιμή το να αναλάβει την Εθνική Ελλάδος ειδικά με την λαμπερή παρουσία του Γιάννη να αντανακλά μέχρι τις ΗΠΑ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις φιλοδοξίες του για την επόμενη ημέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments