Ελλάδα

Ξάνθη: 80 μετανάστες σε φορτηγό ψυγείο – Παραλίγο τραγωδία [pics&vid]

Ξάνθη: 80 μετανάστες σε φορτηγό ψυγείο – Παραλίγο τραγωδία [pics&vid]
Ξάνθη: Πολύ κοντά στο να ζήσουμε αντίστοιχες εικόνες με αυτές που πρόσφατα έλαβαν χώρα στο Έσσεξ έφθασε και η χώρα μας, καθώς φορτηγό ψυγείο εντοπίστηκε να μεταφέρει 80 μετανάστες από την Ξάνθη με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Ξάνθη: Το μπλόκο της αστυνομίας στα διόδια της Ξάνθης πρόλαβε μια τραγωδία αντίστοιχη με αυτή του Έσσεξ. Οι αστυνομικές αρχές ακινητοποίησαν φορτηγό ψυγείο και κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν έγιναν μάρτυρες ενός πρωτοφανούς θεάματος. Ο οδηγός του φορτηγού κουβαλούσε στο ψυγείο 80 μετανάστες τους οποίους και προόριζε να αφήσει στη Θεσσαλονίκη. Οι συνθήκες ψύχους είναι βέβαιο πως προκαλούσαν ακόμη και τον θάνατο στους μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν στοιβαγμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες.

Οι διακινητές μεταναστών συνεχίζουν απτόητοι τη δράση τους και στις περισσότερες περιπτώσεις, ανθρώπινες ζωές παίζονται κορώνα – γράμματα. Αυτό συνέβη και το πρωί, στην Ξάνθη. Μέσα στο φορτηγό που βλέπουμε στις επόμενες εικόνες, οι διακινητής στρίμωξε πάνω από 80 ανθρώπους. Μετανάστες που τον είχαν πληρώσει, για να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας. Οι αστυνομικοί που είχαν κατάλληλες πληροφορίες, εντόπισαν το φορτηγό ψυγείο και το ακινητοποίησαν λίγο μετά τα διόδια της Ξάνθης. Οι εικόνες που ακολούθησαν, τους άφησαν άναυδους.

Στο κοντέινερ, στην πίσω πλευρά του φορτηγού, ήταν στοιβαγμένοι 80 και πλέον μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό κλήθηκαν ασθενοφόρα από Ξάνθη και Καβάλα, για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Οι συνθήκες ήταν ασφυκτικές από το ξεκίνημα. Όπως εκτιμούν αστυνομικοί, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πολύ δύσκολα θα έφταναν στη Θεσσαλονίκη, που ήταν ο τελικός προορισμός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments