Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Στο λιμάνι του Πειραιά 197 πρόσφυγες – Αναμένονται ακόμη 87 [pics]

Μεταναστευτικό: Στο λιμάνι του Πειραιά 197 πρόσφυγες – Αναμένονται ακόμη 87 [pics]
Μεταναστευτικό: Διογκώνεται το πρόβλημα, καθώς σήμερα κατέφθασαν στον Πειραιά μέσω του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ 197 πρόσφυγες από τα νησιά, ενώ αναμένονται ακόμη 87.

Μεταναστευτικό: Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε σήμερα το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ μεταφέροντας 46 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 151 από τη Χίο. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να καταφθάσει στον Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο BLUE STAR 2 μεταφέροντας 25 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω και 62 από τη Λέρο. Οι μετανάστες και πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας της χώρας.

Το πρόβλημα καθημερινά διογκώνεται, καθώς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εισροές μεταναστών στη χώρα. Τον μήνα Οκτώβρη, στη χώρα μας κατέφθασαν περίπου 40.000 μετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν στα νησιά μέσω Τουρκίας. Μόνο το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στα ελληνικά νησιά σχεδόν 500 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ πάνω από 35.000 αιτούντες άσυλο παραμένουν σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο και Κω. Ακόμα και στα πιο αραιοκατοικημένα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, όπως σε αυτό της Λέρου, έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Τα κέντρα κράτησης ασφυκτιούν, καθώς φιλοξενούν πολύ περισσότερους πρόσφυγες από όσους μπορούν. Για παράδειγμα στη Μόρια, ενώ οι υποδομές μπορούν να φιλοξενήσουν 3000, αυτή τη στιγμή στο κέντρο κράτησης φιλοξενούνται περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες που περιμένουν να εισέλθουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται και στη Λέρο, με τις πρόσφατες αντιδράσεις των κατοίκων να οδηγούν στην απομάκρυνση πλοίου που μετέφερε εκεί πρόσφυγες, οι οποίοι εν τέλει κατέληξαν σε κέντρο κράτησης της Κω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments