Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Εφές 67-86

Ολυμπιακός – Εφές 67-86
Ολυμπιακός - Εφές: Ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος του για μόλις ένα δεκάλεπτο και η ανώτερη Εφές πέρασε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα από το ΣΕΦ (67-86), βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τους «ερυθρόλευκους».

Ολυμπιακός – Εφές: Με τον Ολυμπιακό να… χωλαίνει αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν απέφυγαν τη δεύτερη διαδοχική ήττα και πέμπτη στο σύνολο στην εφετινή Euroleague. Η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα ηττήθηκε 67-86 από την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, για την 7η αγωνιστική αγωνιστική της διοργάνωσης, με την τουρκική ομάδα να επιστρέφει στις νίκες και να βελτιώνει το ρεκόρ της σε 5-2.

Οι Τούρκοι με πρωταγωνιστές τους Μίσιτς και Λάρκιν, οι οποίοι πέτυχαν 27 και 24 πόντους αντίστοιχα, επικράτησαν στο ΣΕΦ με 86-67 για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ένα ακόμα παιχνίδι, στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν καταφέρνει να βάλει πάνω από 70 πόντους και μοιραία γνωρίσει την ήττα από την ομάδα του Αταμάν. Σε όλα τα ματς που έχουν χάσει οι Πειραιώτες στη φετινή διοργάνωση έβαλαν κοντά στους 65 πόντους.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ορεξάτες και με πολύ καλά ποσοστά. Ο Ολυμπιακός είχε πλουραλισμό στους σκόρερ σε αντίθεση με την Εφές αφού ο Μίσιτς έκανε όλη τη ζημιά (12-10, 5’). Οι πολλές αλλαγές του Κεμζούρα δεν έφεραν αλλοίωση στο ρυθμό της επίθεσης, αλλά στην άμυνα δεν τα κατάφερναν κι έτσι η Εφές προσπέρασε με 20-21 (9’) για να κλείσει το δεκάλεπτο με «τετράποντο» του Ρότσεστι.

Η Εφές στην δεύτερη περίοδο δεν άφησε ασυγχώρητο ούτε ένα λάθος των γηπεδούχων κι έτσι με πόντους από Λάρκιν και Ντάνστον προηγήθηκε με 28-36 (15’). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια στην άμυνα ενώ στην επίθεση κυριαρχούσαν οι προσωπικές ενέργειες. Η Εφές με την ποιότητα του ρόστερ της έφτασε στο +10 (35-45, 18’). Το δίλεπτο μέχρι την κόρνα της λήξης αποδείχτηκε ακόμη χειρότερο πάντως (35-53).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους παίκτες του Ολυμπιακού να δείχνουν πως ήθελαν να αντιδράσουν, κάτι το οποίο κατάφεραν εν μέρει. Η διαφορά ποιότητας της Αναντολού Εφές δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να μειώσουν περισσότερο από τους 12 πόντους (49-61, 27’). Η άμυνα πάντως είχε βελτιωθεί αρκετά και το τρίποντο του Πολ σε «νεκρό» χρόνο έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (58-67). Ο Πολ ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου για τον Ολυμπιακό και χάρη σε δικά του τρίποντα η διαφορά έπεσε ακόμη περισσότερο (67-61, 32’). Σε εκείνο το σημείο Λάρκιν και Μίσιτς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους ξανά και με συνεχόμενα σουτ τριών πόντων μετέτρεψαν το σκορ σε 63-76 (35’), με την Εφές να φτάνει τελικά σε μια άνετη επικράτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments