Αθλητισμός

Euroleague: Τα μπάτζετ των ομάδων – 12ος ο Ολυμπιακός, 14ος ο Παναθηναϊκός

Euroleague: Τα μπάτζετ των ομάδων – 12ος ο Ολυμπιακός, 14ος ο Παναθηναϊκός
Euroleague: Η «L' Equipe» παρουσίασε τα μπάτζετ που διέθεσαν οι σύλλογοι για τη φετινή σεζόν, με τους δύο «αιώνιους» να βρίσκονται αρκετά χαμηλά στη λίστα.

Euroleague: Η αξία των ρόστερ στις ομάδες της Euroleague είναι μια κουβέντα που γίνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τον καιρό που κάποιοι σύλλογοι αποφάσισαν να τα αυξήσουν κατά πολύ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες ομάδες. Τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι ομάδες της χώρας μας έχουν ρίξει κατά πολύ τα μπάτζετ τους, με αποτέλεσμα να απέχουν κατά πολύ για παράδειγμα από αυτά της Μπαρτσελόνα και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η γαλλική εφημερίδα «Equipe», έφτιαξε ένα κείμενο στο οποίο παρουσιάζει την αξία που έχουν τα ρόστερ των ομάδων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω λίστα την κορυφή ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό βρίσκονται στην 12η και την 14η θέση αντίστοιχα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπάτζετ στα 16 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι «πράσινοι» είναι λίγο πιο κάτω με 14 εκατομμύρια.

Την κορυφή καταλαμβάνει η Μπαρτσελόνα, των πολλών μεταγραφών του καλοκαιριού, με το πολύ μεγάλο νούμερο των 41 εκατομμυρίων ευρώ, με την πρώτη τριάδα να κλείνουν οι συνήθεις ύποπτες ΤΣΣΚΑ Μόσχας (40,7 εκατ.) και Ρεάλ Μαδρίτης (40 εκατ,). Ακόμη ξεχωρίζει η μεγάλη αξία του ρόστερ της Χίμκι που είναι τέταρτη με 33,3 εκατομμύρια, ξεπερνώντας την Φενέρμπαχτσε των 30 εκατ. ευρώ. Τέλος, το χαμηλότερο μπάτζετ ανήκει στον Ερυθρό Αστέρα που ανέρχεται μόλις στα 8,3 εκατομμύρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments