Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Βαλένθια 91-80

Παναθηναϊκός – Βαλένθια 91-80
Παναθηναϊκός - Βαλένθια: Ο Παναθηναϊκός «καρδιοχτύπησε» κόντρα στη Βαλένθια, αλλά πήρε τις σωστές αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές και λύγισε τους μαχητικούς Ισπανούς στο ΟΑΚΑ (91-80).

Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Όταν η εξέλιξη συνδυάζεται με νίκη, τότε ακόμα κι οι ανορθογραφίες έχουν μηδαμινή σημασία. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με της Βαλένθια με 91-80 και, παρότι θα μπορούσε να φτάσει πιο άνετα στον στόχο του, δείχνει ότι κάνει αργά πλην όμως σταθερά βήματα προόδου. Και θα συνεχίσει να το κάνει, όσο κερδίζει χρόνο από παίκτες. Η Βαλένθια μπορεί να είναι χαμηλά στη βαθμολογική αξιολόγηση, όμως δεν παρατά τα παιχνίδια, βάζει δύσκολα στους αντιπάλους της, έχοντας παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Οι «πράσινοι» ένιωσαν την ανάσα της, βρέθηκαν μια στιγμή πίσω στο σκορ (61-62), δεν κατόρθωσαν να τελειώσουν χωρίς άγχος τη συνάντηση, αλλά δεν έπαθαν και τίποτα.

Ο Παππάς έδωσε σε κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά έξι πόντους (2/2 τρίποντα, 0/1 δίποντο) κι αυτό είναι κάτι. Είναι για την ακρίβεια αυτό που περιμένει ο Πεδουλάκης, να λύσει το… αριθμητικό πρόβλημα. Προφανώς στο μέλλον θα δώσει περισσότερα, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσει. Ο Τζόνσον έδωσε κοντά στα 25 ποιοτικά λεπτά, πετυχαίνοντας 11 πόντους, παίζοντας σπουδαία άμυνα, δίνοντας ενέργεια, μαζεύοντας 5 ριμπάουντ. Ο Τόμας με τον επιθετικό του οίστρο, μαζί με το δίδυμο των πόιντ γκαρντ (Καλάθης και Ράις) κουβάλησαν επιθετικά το «τριφύλλι», ενώ ο Φριντέτ που έπαιξε λίγο (λόγω της κακής αμυντικής του λειτουργίας) πρόλαβε να γίνει διψήφιος.

Η νίκη μπορούσε να έρθει πιο εύκολα αν δεν βρίσκονταν σε… τρελό βράδυ ο Λόιντ, ο οποίος τραυματίστηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα κι αυτό μάλλον ανησυχεί περισσότερο τους Ισπανούς, από την εντός προγράμματος ήττα. Ντούμπλιεβιτς και Κόλομ προσπάθησαν, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι. Κάπου στα μισά της τρίτης περιόδου τα χάλασαν, έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν, αλλά η ποιοτική διαφορά καταγράφηκε στον πίνακα του σκορ.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μπήκε με ενθουσιασμό στο παρκέ και να έφτασε στο 9-2 με πέντε πόντους του Φριντέτ, αλλά στη συνέχεια έμοιαζε να χάνει την συγκέντρωσή του και να δέχεται επιμέρους 11-2 της Βαλένθια με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στο σκορ με 13-11! Η είσοδος του Παπαγιάννη ισορρόπησε την κατάσταση και οι «πράσινοι» με σερί 7-0 πήραν και πάλι την κατάσταση στα χέρια του και μπόρεσαν να διατηρήσουν διαφορά 8 πόντων (26-18) μέχρι τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (7/14δίπ., 3/6τρ., 3/3β.). Εκείνος που έκανε την διαφορά στην δεύτερη περίοδο ήταν ο Νίκος Παππάς, στην επανεμφάνισή του σε ματς EuroLeague ύστερα από 295 μέρες και την αναμέτρηση με την Ζάλγκιρις στο Κάουνας τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Βαλένθια είχε μειώσει σε 30-25 ύστερα από δύο σερί καλάθια του Ντούμπλιεβιτς αλλά σε εκείνο το σημείο ο 29χρονος γκαρντ των «πρασίνων» ήταν εκείνος που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε σερί 8-0! Δύο τρίποντα και μια alley oop ασίστ για το κάρφωμα του Παπαγιάννη έστειλαν την διαφορά για πρώτη φορά στους 13 πόντους (38-25 στο 16′) η οποία έμεινε μέχρι και λίγα δευτερόλεπτα (45-32) πριν από το τέλος του ημιχρόνου (45-35). Ουσιαστικά το «τριφύλλι» δεν είχε κάποιον παίκτη ως μεγάλο σημείο αναφοράς στο πρώτο μισό του ματς, με τους Τόμας, Φριντέτ και Παππά να είχαν ξεχωρίσει λίγο περισσότερο και την ομάδα να είχε συνολικά 13/24 δίποντα, 5/10 τρίποντα, περισσότερα ριμπάουντ (18-14) αλλά λίγες ασίστ (9 συγκεκριμένα) συγκριτικά με τα περισσότερα παιχνίδια τη φετινή σεζόν.

Το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου έπιασε τον Παναθηναϊκό στον… ύπνο! Το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο με αποτέλεσα η Βαλένθια να προηγηθεί με 62-61 έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους 27-15! Μάλιστα οι παίκτες της ισπανικής ομάδας μέτρησαν στην 3η περίιοδο (68-64) 6/7 τρίποντα, με τον Τζόρνταν Λόιντ να σημειώνει σε εκείνο το διάστημα 16 πόντους (σ.σ. είχε 2 πόντους στο πρώτο ημίχρονο). Ουσιαστικά τίποτε δεν λειτουργούσε σωστά για τους «πράσινους» σε αυτό το διάστημα και η Βαλένθια απέκτησε το δικαίωμα να ελπίζει στη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε εκ νέου την διαφορά στους 9 πόντους δύο λεπτά μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου (73-64) μετά από τρίποντο του Ντεσόν Τόμας ενώ έφτασε και σε διψήφιο αριθμό στο 34′ (79-69) μετά από τρίποντο του (και πάλι θετικού) Ταϊρίς Ράις. Έκτοτε ο Παναθηναϊκός διατήρησε τα ηνία στο σκορ χωρίς να αγχωθεί όσον αφορά τον τελικό νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 45-35, 68-64, 89-80.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments