Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως – Πέταξαν μπογιές [pics&vid]

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως – Πέταξαν μπογιές [pics&vid]
«Τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι το κράτος και η Αστυνομία», σημειώνουν, μεταξύ άλλων, τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Ρουβίκωνας: Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. «Επιλέξαμε να παρέμβουμε στο πολιτικό γραφείο της υπουργού απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Καλούμε σε ένα οριζόντιο μέτωπο αντίστασης από τα κάτω στις σχολές», αναφέρει η αναρχική ομάδα σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι το κράτος και η Αστυνομία», προσθέτουν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Tα μέλη του Ρουβίκωνα κατέγραψαν σε βίντεο τη στιγμή που φτάνουν στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας. Ομάδα τουλάχιστον έξι ατόμων έγραψε συνθήματα στους τοίχους και πέταξε με μαύρη μπογιά στην πόρτα και την ταμπέλα.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως δήλωσε για την επίθεση που δέχθηκε το πολιτικό της γραφείο:

«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα. Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με επιχειρήματα, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν συνηθίσει να μεταχειρίζονται βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Γιατί αυτό υπαγορεύει το χρέος και η ευθύνη μας προς τους πολίτες.»

Στέλιος Πέτσας για βανδαλισμούς στο γραφείο της υπουργός Παιδείας: “Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται”

Θρασύδειλους τραμπούκους χαρακτηρίζει αυτούς που βανδάλισαν σήμερα το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του τονίζει πως «η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων». «Όπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την φασιστική ενέργεια» καταλήγει ο κ. Πέτσας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments