Διεθνή

Φινλανδία: Δείτε το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε σε παραλίες της

Φινλανδία: Δείτε το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε σε παραλίες της
Φινλανδία: Ένα εκπληκτικό φαινόμενο έχει κάνει την εμφάνιση του στην παραλία του νησιού Hailuoto στη Φινλανδία.

Φινλανδία: Ένα σπάνιο φαινόμενο, το οποίο δεν έχει βρει κάποια εξήγηση εδώ και μέρες, έκανε την εμφάνιση του στην παραλία του νησιού Hailuoto στη Φινλανδία, προκαλώντας την έκπληξη. Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Risto Μattila έκανε βόλτα με την σύζυγό του στο νησί. Η θερμοκρασία έφτανε μόλις στον 1 βαθμό Κελσίου και ο άνεμος ήταν δυνατός. Ξαφνικά είδε στην παραλία κομμάτια πάγου, είτε στρογγυλά, είτε σε σχήμα αυγού, χωρισμένα σαν βότσαλα.

«Εκεί είδαμε αυτό το θαυμάσιο φαινόμενο. Υπήρχαν αυγά από χιόνι και πάγο σε ολόκληρη την παραλία», δήλωσε ο ίδιος στο BBC. Το μέγεθός τους ήταν από κανονικά αυγά κοτόπουλου μέχρι και μια μπάλα ποδοσφαίρου. Η έκταση τους ήταν αρκετή για να σου τραβήξει την προσοχή. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν κάτοικο της περιοχές, κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί, αλλά ποτέ ξανά σε τέτοια κλίμακα.

Τα μεγάλα κομμάτια πάγου σε σχήμα αυγού, σύμφωνα με το BBC, προέκυψαν από τον συνδυασμό του αέρα και των κυμάτων. Είναι αρκετά σπάνιο φαινόμενο αλλά συμβαίνει, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το γυαλί που βρέθηκε στη θάλασσα. Μεγαλύτερα κομμάτια σπάνε σε μικρότερα και η θάλασσα τα λειαίνει τις άκρες τους, μετατρέποντας τις σε ομαλές καμπύλες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments