Ελλάδα

Κέρκυρα: «Σαρώνει» το νησί η «Βικτώρια» – Προβλήματα και στους Οθωνούς

Κέρκυρα: «Σαρώνει» το νησί η «Βικτώρια» – Προβλήματα και στους Οθωνούς
Κέρκυρα: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, πλημμύρες σε σπίτια και διακοπές ρεύματος και νερού προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία που πλήττει από το μεσημέρι το νησί.

Κέρκυρα: Αρκετά προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Βικτώρια» που πλήττει από νωρίς το μεσημέρι την Κέρκυρα. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ στην παραλιακή της Γαρίτσας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς τα κύματα της θάλασσας κατάφεραν να «πνίξουν» τον παραλιακό δρόμο.

Επιπλέον, σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ενώ στην παλιά πόλη της Κέρκυρας κατέρρευσε μέρος της πρόσοψης ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου στην ’Εβραϊκή συνοικία’’. Από την πτώση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων που  φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα».

Από την κακοκαιρία υπήρξαν πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης.

Έπεσαν δέντρα πάνω σε αυτοκίνητα στην πόλη και στους Κυνοπιάστες

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα corfupress.com, κορμός δέντρου πλάκωσε παρκαρισμένο Ι.Χ που βρισκόταν παρκαρισμένο στην πόλη, ενώ στην περιοχή Μηλιά Κυνοπιάστων κορμός έπεσε και προκάλεσε φθορές σε τέσσερα αυτοκίνητα.

Προβλήματα στους Οθωνούς λόγω της κακοκαιρίας – Αυτοκίνητο παρασύρεται από τους ισχυρούς ανέμους

Σύμφωνα με τον τοπικό σύμβουλο Γιάννη Κατέχη η δύναμη του αέρα ήταν τόσο ισχυρή με αποτελέσματα να ξεριζωθούν δέντρα, να κοπούν καλώδια της ΔΕΗ, να λυγίσουν οι στύλοι του μνημείου στην κεντρική πλατεία αλλά και να σημειωθούν ζημιές και στο γήπεδο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης αποτελεί βίντεο που ανέβηκε στο Facebook από κάτοικο και δείχνει να παρασύρεται από τον αέρα ένα αυτοκίνητο.

Gepostet von Othonimmobiliare am Dienstag, 12. November 2019

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments