Nέα της αγοράς

Η Ελληνική συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Οίνου της Σαγκάης, ProWine China

Η Ελληνική συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Οίνου της Σαγκάης, ProWine China
Περισσότερες από 50 ετικέτες ελληνικών κρασιών παρουσιάζονται στην Διεθνή Έκθεση οίνου της Σαγκάης, ProWine China , που άνοιξε εχθές, 12 Νοεμβρίου 2019, τις πύλες της στο κοινό και θα λειτουργήσει μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Στο ελληνικό περίπτερο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), συμμετέχουν 7 οινοποιεία με κρασιά που εκπροσωπούν μια ευρεία γκάμα από αφρώδη, λευκά, ροζέ, κόκκινα και γλυκά, καθώς και το τσίπουρο, και όλες τις σημαντικές ονομασίες προέλευσης όπως Ζίτσα, Μαντινεία, Αμύνταιο, Σαντορίνη, Σάμος και Άγιο Όρος. Όλα είναι κυρίως από ελληνικές ποικιλίες και πωλούνται ήδη στην αγορά της Κίνας.

Η έκθεση ProWine China διανύει ήδη το 6ο έτος λειτουργία της και έχει πλέον εδραιωθεί στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εκλεκτής ποιότητας κρασιά τους σε κινέζους και όχι μόνο αγοραστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ProWine China 2018 συμμετείχαν 750 οινοπαραγωγοί και διανομείς από 39 χώρες, ενώ ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών ανήλθε στους 18.900, αύξηση 33,2% σε σύγκριση με ProWine Κίνα 2017.

Ο κλάδος του οίνου στην Ελλάδα έχει προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, γεγονός που μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών αγοραστών οι οποίοι δύναται να προωθήσουν τις ελληνικέ ετικέτες στο παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό. Ο Enterprise Greece, ο αρμόδιος εθνικός φορέας για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, υποστηρίζει ενεργά τους Έλληνες εξαγωγείς οίνων μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Enterprise Greece

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments