Πολιτισμός

Έλτον Τζον: Σε δημοπρασία χειρόγραφα του με στίχους του

Έλτον Τζον: Σε δημοπρασία χειρόγραφα του με στίχους του
Έλτον Τζον: Στις 9 Δεκεμβρίου η Μαξίν βγάζει στο σφυρί χειρόγραφα του διάσημου τραγουδιστή στον οίκο Bonham's στο Λος Άντζελες.

Έλτον Τζον: Όταν πέρυσι, ο Μπέρνι Τόπιν έβγαλε στο σφυρί το μεγάλο αρχείο του με πρωτότυπα χειρόγραφα στίχων τραγουδιών, πολλά και σημαντικά τραγούδια του Έλτον Τζον απουσίαζαν από τη δημοπρασία. Μεταξύ των οποίων τα χειρόγραφα με τους στίχους των «Candle In The Wind», «Goodbye Yellow Brick Road», «Bernie and the Jets» και «Saturday Night’s Alright For Fighting». Αποδείχθηκε ότι ήταν στη κατοχή της πρώην συζύγου του, της Μαξίν Τόπιν (το διαζύγιο είχε εκδοθεί πριν 43 χρόνια). Στις 9 Δεκεμβρίου, η Μαξίν τα βγάζει στο σφυρί, στον οίκο Bonham’s στο Λος Άντζελες.

«Σκέφτηκα ότι, έχοντας και απολαμβάνοντας αυτούς τους μυθικούς θησαυρούς για 40 χρόνια, καιρός ήταν να τα απολαύσει κάποιος άλλος» δήλωσε η Μαξίν Τόπιν στο Rolling Stone. «Και με αυτό το πυρετώδες ενδιαφέρον για τον Έλτον, η φετινή χρονιά είναι πραγματικά “έτος Έλτον Τζον“, με την ταινία “Rocketman” και την αυτοβιογραφία του “Me”. Θεώρησα ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή» πρόσθεσε.

Δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη για το ύψος των προσφορών, αλλά ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι το χειρόγραφο με τους στίχους του «Candle In The Wind» μπορεί να πιάσει μεταξύ 150.000 και 250.000 δολάρια.

Έλτον Τζον: Σύντομο βιογραφικό

Ο Έλτον Τζον γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1947 στο Πίννερ του Λονδίνου.Ξεκίνησε να παίζει το πιάνο εξ ακοής στα 3 του χρόνια και στα 11 του εισήχθη στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής. Άρχισε να παίζει πιάνο και να τραγουδάει σε παμπ όταν ήταν 16 ετών. Το 1969 απάντησε σε μια αγγελία που ζητούσε τραγουδοποιούς και έκανε το πρώτο του συμβόλαιο.

Με καριέρα πέντε δεκαετιών, ο Έλτον Τζον είναι από τους πιο πετυχημένους μουσικούς όλων των εποχών. Έχει πουλήσει πάνω από 250 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις στην ιστορία της μουσικής, έχοντας κάνει πάνω από 3000 συναυλίες. Είναι ο τραγουδιστής με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ και ραδιοφωνικές επιτυχίες στην ιστορία της Αμερικής, πίσω μόνο από τον Έλβις Πρίσλεϋ και τους The Beatles. Το 1976, αποκάλυψε δημοσίως πως είναι bisexual, ενώ το 1988, ότι είναι ομοφιλόφυλος. Το Δεκέμβριο του 2014 παντρεύτηκε στο Λονδίνο με το σύντροφό του (με τον οποίο ζούσαν σε σύμφωνο συμβίωσης), Ντέιβιντ Φέρνις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments