Ελλάδα

“Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα”: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα τους πρόσφυγες

“Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα”: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα τους πρόσφυγες
“Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα”: Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, προκηρύσσει τον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας.

“Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα”: Κάθε δύο δευτερόλεπτα 1 άνθρωπος στον κόσμο αναγκάζεται να εκτοπιστεί βίαια. Άνθρωποι που τις περισσότερες φορές κουβαλούν μαζί τους όσα χωρούν στις λίγες αποσκευές τους και προσπαθούν να συμβάλλουν στις χώρες στις οποίες βρήκαν καταφύγιο. Κουβαλούν μαζί τους όμως και γνώσεις, δεξιότητες, ελπίδες, όνειρα. Πράγματα που δε χωρούν σε μια βαλίτσα. Πώς θα ήταν άραγε ο κόσμος μας αν τόσοι άνθρωποι μέσα στην ιστορία δεν είχαν βρει καταφύγιο σε άλλη χώρα; Τι θα γινόταν αν ο Αινστάιν δεν έβρισκε καταφύγιο στην Αμερική; Αν ο Βίκτορ Ουγκώ δεν είχε την ευκαιρία να συνεχίσει το γράψιμο αφού άφησε τη Γαλλία.

Με τα παραπάνω λόγια η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα μας βάζει στο κλίμα του φετινού Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα τους πρόσφυγες. Στο διαγωνισμό που γίνεται σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα, που φοιτούν στην πρωτοβάθμια ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων και μαθητές πρόσφυγες αντίστοιχης ηλικίας, που φοιτούν σε τάξεις υποδοχής. Τα παιδιά θα μπορούν να εκφραστούν μέσα από κείμενα, αφίσες ζωγραφιές και θα μπορούν να το κάνουν είτε ατομικά είτε ομαδικά.

Οι συμμετοχές θα αποστέλλονται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου και όσοι θέλουν να συμμετέχουν έχουν ένα παραπάνω λόγο να το κάνουν, αφού όλες οι συμμετοχές θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα και αυτές που θα διακριθούν από την ειδική επιτροπή θα λάβουν ως βραβείο μια στιγμιαία φωτογραφική μηχανή και θα προβληθούν μέσω των Ιστοσελίδων της Ύπατης Αρμοστείας και των φορέων της Επιτροπής Ευαισθητοποίησης Νέων.

Το εγχείρημα αυτό αποτελεί μια όμορφη πρωτοβουλία, η οποία έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει παιδιά και μεγάλους για ένα θέμα που ταλανίζει την εποχή μας και να φέρει πιο κοντά δύο πόλους που περισσότερα έχουν να ενώσουν παρά να χωρίσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments