Άποψη

Επιτέλους λάμπει η αλήθεια: δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis

Επιτέλους λάμπει η αλήθεια: δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis
Ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για το σκάνδαλο - σκευωρία Novartis.

Το έλεγε από την αρχή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αλλά φευ, δεν τον άκουγαν ούτε οι σύντροφοί του στο κόμμα. Βέβαια κι εκείνος τα μπέρδεψε λίγο και είπε στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης ότι οι φαρμακευτικές λαδώνουν πολιτικούς και γιατρούς αλλά σώζουν ζωές. Προφανώς το να τα πάρει ένας πολιτικός από την φαρμακευτική αφού πρόκειται να σωθούν ζωές, δεν είναι σκάνδαλο, είναι προσφορά ή αγαθοεργία.

Κάποιες λίγες αμφιβολίες που είχα μου έφυγαν αφού άκουσα και τον Γιάννη Στουρνάρα να το λέει στην ωραία συνέντευξη που του έκανε η Όλγα Τρέμη, στο ντεμπούτο της στην ΕΡΤ ότι “Δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis“. Ε μα, περί το ένα εκατομμύριο ευρώ θα στοιχίσει η καλή εκπομπή να μην ξεκινήσει με μερικές μεγάλες αλήθειες που οι άλλοι τις κρύβουν.

Κατόπιν τούτου είμαι βέβαιος ότι είναι μόνο σκευωρία.

Και μάλιστα διπλή: μία που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να για να σπιλώσει τους δέκα αδέκαστους πολιτικούς του αντιπάλους… Η δεύτερη σκευωρία είναι όμως μεγαλύτερη γιατί στρέφεται εναντίον της χώρας ολόκληρης. Εξηγούμαι: Η Novartis είναι διεθνές σκάνδαλο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εξαγόραζε γιατρούς δημοσίους παράγοντες και πολιτικούς σε μία σειρά χώρες, ακόμη και στις ΗΠΑ, που μετά έδωσαν προφανώς χαλκευμένα στοιχεία στους δικούς μας εισαγγελείς.

Μόνο στην Ελλάδα δεν τα κατάφερε η Novartis. Τι κι αν ο κ. Φρουζής συναντούσε υφυπουργούς, υπουργούς, πρωθυπουργούς; Τι κι αν προσέγγιζαν οι άνθρωποι της εταιρείας του γιατρούς; Όλοι τους βράχοι ηθικής και ακεραιότητας. Τα δισεκατομμύρια (από χρήμα δικό μας βέβαια) του τα πέταξαν στα μούτρα και του κ. Φρουζή και των συνεργατών του. Όχι κύριοι, η Ελλάδα -που ήταν και χώρα αναφοράς για τη διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων- δεν είναι σαν τις δικές σας διεφθαρμένες χώρες (κάτι μπούρδες λέει η Διεθνής Αρχή Διαφάνειας κάθε χρόνο).

Όλοι τους σαν ένας άνθρωπος δημόσιοι παράγοντες, γιατροί, πολιτικοί δεν ενέδωσαν στη διαφθορά, δεν έβαλαν το χέρι στο μέλι. Ίσως γι αυτό τώρα τους εκδικούνται.

Το θλιβερό είναι ότι παραπλανήθηκε ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πριν γίνει πρωθυπουργός. Τότε που είπε στο OPEN ότι υπάρχει και σκευωρία και σκάνδαλο. Τώρα όμως που έγινε πρωθυπουργός μπορεί κι εκείνος να δει το φως το αληθινό και να αναγνωρίσει ότι είναι μόνο σκευωρία.

Το βρίσκω απολύτως λογικό και συνεπές ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο αλλά μόνο σκευωρία. Γιατί αν υπήρχε σκάνδαλο, έστω στο επίπεδο των γιατρών και των δημοσίων υπαλλήλων, τότε οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι τι κάνανε; Έβλεπαν ή μάλλον δεν έβλεπαν, τις μίζες να περνούν; Εντάξει δεν λαδώθηκαν, αλλά ηλίθιοι και ανίκανοι ήταν; Όχι βέβαια, ήταν ικανότατοι, και γι αυτό δεν υπάρχει σκάνδαλο αλλά μόνο σκευωρία που παραπλάνησε ακόμη και τον πρωθυπουργό της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments